Ļoti garšīgi! TIKAI 30 minūtēs vakariņas katrai dienai! Teikšu godīgi, šī recepte mani aizrauj jau ilgu laiku, jo makaroni sanāk ļoti garšīgi, to pagatavošana prasa ļoti maz laika. Sastāvdaļas ir vispieejamākās.
Cāļu sirdis ir lielisks subprodukts, jo tās satur daudz cilvēka organismam nozīmīgus vitamīnus un minerālvielas. Uz simts gramiem cāļu sirdis satur 26 gramus olbaltumvielas un tikai 0,1 gramu ogļhidrātu!
Sastāvdaļas:
- Makaroni – 400g
- Cāļu sirdis – 500g
- Sāls – 1 tējk
- Sīpols – 1 gab
- Burkāni – 1-2 gab
- Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
- Augu eļļa – 4 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Nomazgājiet cāļu sirdis, nogrieziet lieko un pārgrieziet uz pusēm. Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
Pannā ielej apmēram 4 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno cāļu sirdis un cep, līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno sīpolus, burkānus, visu kopā apcep, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 2 minūtes.
Pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas un visu kārīgi samaisa.
Tad cāļu sirdīm pievieno 300 ml ūdens, pustējkarotes sāls un melnos piparus. Samaziniet uguni, katlam uzlieciet vāku un sautējiet sirdis 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Sirdis ir gatavas. Tad tām pievieno makaronus, visu samaisa un pārlej ar 800 ml ūdens, pievieno pustējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un vāra, līdz makaroni ir gatavi. Tas aizņem 8-10 minūtes.
Noņem no uguns un ēdiens ir gatavs pasniegšanai.
- Kā es gatavoju garšīgas ribiņas ar kartupeļiem! Dalos ar recepti
- 3 gaisīgu un maigu MĪKLU receptes, kurām jābūt katras saimnieces kladītē
- Pērļu grūbas tagad gatavoju māla podiņos un sanāk daudz, daudz garšīgāk! Dalos ar recepti
- Salāti ar ceptu vistas fileju
- Kāpostus pēdējā laikā gatavoju biežāk kā gaļu: kāpostu kotletes, kas garšos pat izvēlīgajiem!