Labākā gaļa franču gaumē: tā vienmēr izdodas neprātīgi garšīga (garšīgāku recepti nezinu)

edzive

Šodien cepeškrāsnī gatavosim gardu, sulīgu gaļu. Šis ir gaļas ēdiens numur viens mūsmājās! Nav nepieciešams neko mainīt un gaļas recepte ir ļoti vienkārša!

Pateicoties šai gatavošanas metodei, cūkgaļa vai jebkura cita gaļa sanāk maiga un vienkārši kūst mutē. Noteikti izmēģiniet to!

Sastāvdaļas:

  • gaļa aptuveni 1-1,3 kg;
  • 2 sīpoli;
  • 2 tomāti;
  • 3 ēd.k. skābais krējums vai majonēze;
  • 1 ēd.k. sinepes;
  • sāls, pipari;
  • 1 tējk citronu sula;
  • 100 g siera.

Pagatavošana:

Šodien gatavošu cūkgaļu – sagrieztu platos 2 cm biezos gabaliņos – derēs gan karbonāde, gan sāns. Tad gaļā veicam šādus šķērsgriezumus. Lai cūkgaļa būtu maigāka un sulīgāka.

Šo gaļu nevajag klapēt ar āmuru. No abām pusēm gaļā veiciet iegriezumus. Pēc tam visus gabaliņus pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem – es uzbēru arī paprikas maisījumu, var izmantot savas iecienītākās garšvielas.

Atsevišķā traukā sajauciet majonēzi ar sinepēm. Majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu. Apsmērējiet gaļu ar šo mērci. Pēc tam apgriež otrādi, atkal pievieno sāli un piparus un apsmērē ar mērci.

Sagriež 2 sīpolus plānos pusgredzenos, ja jums ir mazi sīpoli, varat tos sagriezt veselos gredzenos. Tomātu sagriež šķēlēs. Sīpolus samīca ar rokām, pievieno karoti majonēzes vai saldā krējuma un samaisa. Pievienoju arī citrona sulu, tā sīpoli un gaļa sanāk vēl garšīgāki un maigāki.

Uz katra gaļas gabala liek tomātus un vienmērīgi sadala sīpolus. Sīpolu cepurīte padarīs cūkgaļu sulīgu, mīkstu un ļoti garšīgu.

Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Izņemu no cepeškrāsns, pārkaisu ar rīvētu sieru (es izmantoju parmezānu) un atkal lieku cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm, lai siers apbrūninās.

Rezultātā mēs iegūstam neticami garšīgu, aromātisku un maigu gaļu, kas vienkārši kūst mutē. Garša ir pārsteidzoša.

Papildieniet gaļu ar dārzeņiem, rīsiem vai ko citu. Šis ir lielisks svētku ēdiens!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More