Cepeškrāsnī gatavotie ēdieni ir nopelnījuši īpašu uzmanību. Nav jāmazgā pannas no taukiem, un virtuve paliek tīra. Šodien gatavosim nevis parastas kotletes, bet maigas un sulīgas gaļas kūciņas. Gatavošanas veidi ir daudzi: ar sēnēm, kartupeļiem, no zivīm utt. Mana ģimene mīl ar tomātiem, tāpēc gatavoju tā. Sākam!
Gatavošana:
Ņemam 500 g maltās gaļas, man ir jaukta — cūkgaļa un liellopu gaļa (50/50). Stipri samaļu piparu maisījumu un koriandru, un pievienoju maltajai gaļai. Es mīlu svaigi malti garšvielas — tās ir daudz aromātiskākas.

Pievienojam sāli un piesitam olu.

Sīki sasmalcinām koriandru un arī pievienojam maltajai gaļai. Ja koriandrs jums negaršo, varat aizvietot ar jebkuru citu zaļumu vai vispār nepievienot. Tāpat sanāks ļoti gardi!

Visas sastāvdaļas rūpīgi samīcam ar rokām. Pēc tam noteikti sadaliet malto gaļu tieši bļodā! Tādā veidā kotletes labi saglabās formu un nesadalīsies.

Gatavojam mērci. Skābo krējumu vai majonēzi viegli sālām un pievienojam vairākas ķiploka daiviņas pēc jūsu gaumes (var izmantot arī kaltētus ķiplokus). Labi samaisām.

Izņemiet cepešpannu un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 ℃. No maltās gaļas sākam veidot kotletes un liekam uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Manuprāt, mūsu maltās gaļas daudzums ir ideāls 5 kotletēm.

Pēc tam paņemiet glāzi ar mazāku diametru. Mēs ievietojam to sagataves centrā un nedaudz piespiežam.

Ar lāpstiņu veido malas, lai kotletē izveidotu caurumu pildījumam.

Katru kotleti piepilda ar mērci.

Pēc tam sagrieziet sīpolu un tomātu gredzenos un novietojiet tos uz mērces. Vispirms sīpoli.

Tad tomāts. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180℃ uz 40-50 minūtēm.

Apmēram 15 minūtes pirms tie ir gatavi, izņemiet tos no cepeškrāsns. Katru kotleti pārkaisa ar rīvētu sieru un atkal liek cepeškrāsnī tādā pašā temperatūrā uz 15-20 minūtēm.

Gatavs! Garša ir ļoti maiga un sulīga. Tāpēc, ja jums ir liela ģimene, droši dubultojiet sastāvdaļu daudzumu.

Sastāvdaļas:
- maltā gaļa — 500 g (cūkgaļa un liellopu gaļa 50/50)
- sīpols — ½ gab.
- tomāts — ½ gab.
- sāls, pipari pēc garšas
- koriandrs — ½ tējk.
- koriandrs (zaļumi) — pēc vēlēšanās
- ola — 1 gab.
- siers — 100 g
- majonēze vai skābais krējums — 2 ēdamkarotes
- ķiploki — 3 daiviņas
Labu apetīti!
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem