Šī recepte ir no vācu kulinārijas žurnāla. Kotletes sanāk sulīgas, garšīgas un aromātiskas. Dažas gatavošanas nianses tās dara neparastas un ļoti garšīgas un ir interesantākas nekā parastās kotletes. Un viss tikai tāpēc, ka tiek pievienots apcepts bekons un ķimenes. Un vēl noteikti jāļauj pastāvēt gatavajām kotletēm zem vāka pirms pasniegšanas.
Sastāvdaļas:
- Maltā gaļa (cūkas + liellopa) – 1kg
- Kūpināts bekons – 150g
- Sīpols – 1gb
- Rīvmaize – 80g
- Piens – 150g
- Ķiploki – 1 daiviņa
- Svaigi pētersīļi – saišķītis
- Sāls
- Pipari
- Ķimenes
- Eļļa
Pagatavošana:
Rīvmaizi aplej ar pienu un ļauj pastāvēt. Bekonu sīki sagriež un apcep uz pannas, pievieno sīki sagrieztu sīpolu un cep kamēr mīksti. pievieno nedaudz ķimenes, samaisa un ņem nost no uguns. Ļauj atdzist. Maltajai gaļai pievieno izmērcēto rīvmaizi, sasmalcinātu ķiploku, sāli, piparus pēc garšas. Pievieno cepto bekonu un sīpolu. Pievieno nedaudz zaļumu. Kārtīgi samaisa un pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 15 minūtēm. Gatavo nelielas apaļas kotletītes (ap 90 grami katra ) . Apcep kotletes eļļā no abām pusēm līdz nedaudz brūnas. Kopējais cepšanas laiks 7-8 minūtes. Kad apgriež uz otru pusi, tad liek pannai vāku. Kad visas kotletes saceptas, liek piemērotā traukā ar vāku (piemēram katliņā ) un ļauj pastāvēt zem vāka 10-15 minūtes. Pēc tam var pasniegt. Labu apetīti!