Sastāvdaļas:
- Vistas fileja – 4gb
- Olas – 2gb
- Sviests – 100g
- Eļļa – 400g
- Rīvmaize
- Zaļumi
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana:
Sasmalcina zaļumus un traukā samaisa ar sviestu. Ietin sviestu pārtikas plēvē un liek saldētavā uz 20-30 minūtēm. Vistas fileju Iegriež ar asu nazi tā, lai veidotos četrstūris un viegli izklapē.
Uz filejas malas uzliek sasaldēta sviesta gabaliņus. Satin fileju tā, lai sviests būtu iekšpusē. Viegli sakult olas, pieber sāli un apmērcē kotleti olu maisījumā. Pēc tam apviļā rīvmaizē.
Šo visu dara divreiz. Dziļā pannā labi uzkarsē eļļu un apcep kotletes, ik pa laikam apgriežot, cep no visām pusēm skaisti brūnas. Eļļai ir jāpārklāj kotletes pilnībā vai vismaz līdz pusei. Gatavās kotletes dekorē ar zaļumiem. Labi garšos kopā ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni. Labu apetīti!