Sastāvdaļas
- Olīveļļa – 1 ēd. kar.
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Selerija
- Liellopu maltā gaļa – 750g
- Milti – 40g
- Tomātu pasta – 55g
- Liellopu buljons – 500ml
- Sarkanais vīns – 125ml
- Vorčesteras mērce – 2 ēd. kar.
- Kaltēts timiāns – 1 tējk.
- Svaigs timiāns – 3 zariņi
- Lauru lapas – 2gb
- Kartupeļi – 1.2kg
- Piens – 165ml
- Sviests – 30g
- Muskatrieksts- -pēc garšas
Lasi arī: Salāti ”Pelīte”
Pagatavošana
Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsēt olīveļļu. pannā liek sasmalcinātu sīpolu, ķiploku. Cep ap vienu minūti un pievieno sasmalcinātu burkānu un seleriju. Cep kamēr gatavi. Paaugstināt temperatūru un liek klāt malto gaļu.Cep kamēr gandrīz gatavs.Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Pievieno tomātu pastu, buljonu, sarkano vīnu, vorčesteras mērci, timiānu un lauru lapas. Atstāt pannu uz plīts 30 minūtes ik pa laikam samaisot, lai nepiedeg.
Vāra kartupeļus. Kad gatavi, nokāš un pievieno sviestu, pienu, sāli, muskatriekstu. Pagatavo kartupeļu biezputru.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagatavo cepampannu un liek gaļas maisījumu. Tad liek kartupeļu kārtu, izlīdzina.Apsmidzina visu ar nelielu eļļas daudzumu un liek krāsnī uz 25-30 minūtēm.
Pirms likšanas uz galda ēdiens nedaudz jāatdzesē un jādekorē ar svaigiem timiāna zariņiem.