Kartupeļu rozītes

edzive

Šīs kartupeļu rozītes cep mafinu jeb kēksiņu formā, īpaši piemērota ir silikona formiņa, jo no tās kartupeļu rozītes ir ļoti viegli dabūt ārā. Ar lielo karoti, no apakšas tos vienkārši izceļ un noliek uz šķīvja.

Sastāvdaļas

  • Nomizoti kartupeļi (piemērotākie būs mazie vai vidējie kartupeļi), aptuveni ½ – 1 kartupelis uz 1 mafina formiņu.
  • Eļļa
  • Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

Iesilda cepeškrāsni līdz 190’C grādiem. Kartupeļus ar mandolīnu vai platu mizojamo nazi sagriež plānās šķēlītēs. Liek lielā bļodā, uzlej eļļu un uzber garšvielas pēc izvēles. Ar rokām visu samaisa un liek kēksiņu formā. Lielākās šķēlītes apakšā, lai veidojas pamats un mazākās pa virsu. Es lieku tā, ka dažas kārtas ir arī ārā no formiņas, jo cepoties kartupeļi saplok un rozītes paliek mazākas. Pa virsu uzkaisa smaržīgos piparus. Cep 50-60 minūtes, kamēr kartupeļu maliņas ir brūnas un kraukšķīgas.

Šīs kartupeļu rozītes var būt gan kā piedeva, gan našķis, kuru pasniedz ar piedevām pēc izvēles – svaigi dārzeņi, mērcītes, humuss, utt.

Avots: http://www.slowyogalife.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More