Kartupelīši “gandrīz frī” bez kaitīgām vielām

edzive

Visbiežāk bērnu vēlmes apmierināt ir visai grūti, jo vienam garšo makaroni, otram frī kartupeļi un trešajam vēl kas cits. Un šim mikslim pa vidu mammai ir jābūt tai, kura izdomā, kā to pagatavot pēc iespējas veselīgākā un nekaitīgākā veidā.

Kartupeļus nomizo un sagriež aptuveni 1 cm biezos stienīšos. Kartupeļus uzliek uz papīra slavetes, lai tie, kādu brīdi pastāvot, atsulojas. Tad tos liek uz cepamās plātes. Svairīgi, lai kartupeļi būtu diezgan sausi.

Lasi arī: Kartupeļi mundierī

Tad bļodā ielej mazliet olīveļas, pievieno sāli un garšvielas. Tāpat var pievienot šķipsnu ķimenes, bazilika un muskatrieksta.

Tāpat ir ļoti garšīgi, ja pievieno kaltētas dilles vai sezama sēklas!

Aplej kartupeļus ar eļļas maisījumu un kārtīgi kartupeļus apviļā. Liek plāti cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādu temperatūrai. Pēc 10 minūtēm kartupeļus apmaisa un palielina temperatūru līdz 200 grādiem. Cep līdz tie ir gatavi.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More