Garšīgs ēdiens no jaunajiem kartupeļiem. Tas ir ļoti vienkārši un ļoti garšīgi! Gatavoju šos kartupeļus jau nedēļu un joprojām nav apnicis! Smaržīgi kartupeļi ar gardu garoziņu un mīkstu vidiņu. Mmmmm!
Nomazgājiet kartupeļus un noskrāpējiet kartupeļus līdz palikusi plāna miziņa. Bet, protams, jums tie nav obligāti šādi jātīra. Galvenais, lai tie ir akurāti nomazgāti.
Piedeva. Bļodā sajauciet olīveļļu, sāli, melnos piparus un rozmarīnu. Iespiež dažas ķiploka daiviņas un pievieno eļļai. Un svaigu timiānu.

Lūk, sagatavoti kartupeļi. Tos rūpīgi izviļā eļļā.

Kartupeļus liek cepemajā pannā, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Pa virsu liek vēl vienu cepamo papīru un izveido tādu kā aploksni.

Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 50-60 minūtēm.

Kartupeļi ir gatavi. Tos varat pasniegt. Bet man patīk, ja garoza ir zeltaini brūna. Tāpēc noņemu pergamentu un kartupeļus lieku cepeškrāsnī vēl uz 7-8 minūtēm. Labāk zem grila režīma. Gatavs!

No ārpuses ir kraukšķīga garoziņa, un kartupeļu iekšpuse ir mīksta. Un ļoti, ļoti aromātiski!

Sastāvdaļas:
- Jaunie kartupeļi – 800 g
- Olīveļļa – 4-5 ēd.k.
- Sāls – 2 tējk.
- Ķiploki – 3-4 zobi.
- Svaigs timiāns – 2 zari.
- Sausais rozmarīns – 0,5 tējk.
- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





