Sastāvdaļas
- 6 lieli kartupeļi
- 4 ķiploku daiviņas
- 100 g sviesta
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 bekona šķēles
- 200 g cietā siera
- dilles, lociņi, sāls un pipari
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Nomazgā kartupeļus (mizām ir jābūt sausām, tad kartupeļi kļūs brūni un kraukšķīgi). Katru kartupeli ieliek folija mētelītī ar eļļu un ķiploku, sāli, piparus, nelielu piku sviesta. Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu.
Kamēr kartupeļi ar ķiplokiem ir cepeškrāsnī, smalki sagriezt bekona šķēles un tās nedaudz apcept, līdz bekons iegūst zeltainu nokrāsu.
Izņemt no cepeškrāsns kartupeļus un atdzesēt tos. Ar asu nazi sagriezt kartupeļus uz pusēm, tad uzmanīgi, cenšoties nesabojāt kartupeļu mizu, ar karoti izņemt kartupeļu mīkstumu un pārlikt to lielā bļodā.
Bļodā pievieno attīrītus ķiplokus, skābo krējumu, nedaudz olīveļļas, sakapātus zaļumus, apcepto bekonu un gandrīz visu rīvēto sieru (izņemot 5-6 ēdamkarotes). Uzmanīgi samaisīt, nepārvēršot masu biezenī.
Ar ēdamkarotes palīdzību iegūto masu sabāzt tukšajās kartupeļu pusītēs, cepešpannā nolikt kartupeļus ar miziņu uz leju. Labi sasildīt cepeškrāsni.
Kartupeļiem virsū uzlikt dažus auksta sviesta kubiņus un uzbērt atlikušo sieru.
Cept cepeškrāsnī 7-10 minūtes, līdz siers ir izkusis ieguvis nelielu brūnu piekrāsu. Gatavos kartupeļus izņemt no cepeškrāsns un apsmidzināt ar nelielu olīveļļas daudzumu.