Kartupeļi mundierī

edzive

Sastāvdaļas

  • 6 lieli kartupeļi
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 100 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 4 bekona šķēles
  • 200 g cietā siera
  • dilles, lociņi, sāls un pipari

Pagatavošana

p_O1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Nomazgā kartupeļus (mizām ir jābūt sausām, tad kartupeļi kļūs brūni un kraukšķīgi). Katru kartupeli ieliek folija mētelītī ar eļļu un ķiploku, sāli, piparus, nelielu piku sviesta. Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu.

p_O2
p_O3

Kamēr kartupeļi ar ķiplokiem ir cepeškrāsnī, smalki sagriezt bekona šķēles un tās nedaudz apcept, līdz bekons iegūst zeltainu nokrāsu.

p_O4

Izņemt no cepeškrāsns kartupeļus un atdzesēt tos. Ar asu nazi sagriezt kartupeļus uz pusēm, tad uzmanīgi, cenšoties nesabojāt kartupeļu mizu, ar karoti izņemt kartupeļu mīkstumu un pārlikt to lielā bļodā.

p_O5

Bļodā pievieno attīrītus ķiplokus, skābo krējumu, nedaudz olīveļļas, sakapātus zaļumus, apcepto bekonu un gandrīz visu rīvēto sieru (izņemot 5-6 ēdamkarotes). Uzmanīgi samaisīt, nepārvēršot masu biezenī.

p_O6

Ar ēdamkarotes palīdzību iegūto masu sabāzt tukšajās kartupeļu pusītēs, cepešpannā nolikt kartupeļus ar miziņu uz leju. Labi sasildīt cepeškrāsni.

p_O7

Kartupeļiem virsū uzlikt dažus auksta sviesta kubiņus un uzbērt atlikušo sieru.

p_O8

Cept cepeškrāsnī 7-10 minūtes, līdz siers ir izkusis ieguvis nelielu brūnu piekrāsu. Gatavos kartupeļus izņemt no cepeškrāsns un apsmidzināt ar nelielu olīveļļas daudzumu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More