Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī

edzive

Kāpostu tīteņi pēc šīs receptes sanāk ļoti garšīgi. Ziemā Aizkarpatos jums piedāvās kāpostu tīteņus ar rīsiem un sēnēm, kas ir ietīti skābētās kāpostu lapās, bet vasarā — garšīgas ruletītes svaigu kāpostu lapās ar gaļas pildījumu, ceptas cepeškrāsnī.

Sastāvdaļa

  • Galviņkāposti 3 kg
  • Cūkgaļa 1 kg
  • Tauki 150 g.
  • Krējums 130 g
  • Tomātu pasta 30 g
  • 1,5 l ūdens
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari pēc garšas (Maltie)
  • Sīpoli 2 gb

Pagatavošana

Kāpostgalvu novārīt un atdalīt lapas. Sīki sagriezt sīpolus un apcept taukos. Gaļu sagriezt plānos gabalos, izklapēt, uzbērt sāli un piparus. Uz kāpostu lapu uzlikt gaļu, bet uz gaļas tējkaroti sīpolu. Satīt ruletītē. Katla apakšu noklāt ar kāpostu lapām, salikt uz tām kāpostu tīteņus, pieliet verdošu ūdeni, mazliet pasālīt. Ūdenim vajag pārklāt tīteņus, ap 1 – 2 cm. Pievienot tomātu pastu un krējumu. Likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 160 grādiem uz 30 – 40 minūtes. Gatavu ēdienu apbērt ar sīpolu lokiem, ķiplokiem un zaļumiem un pasniegt karstu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More