Divu kartupeļu pilnīgi pietiks lai pagatavotu garšīgu ēdienu visai ģimenei. Šo recepti var izmantot, kad nav laika gatavot, vai nav vēlēšanās gatavot, bet garšīgi paēst tomēr gribas.
Kartupeļi olā būs gatavi 10-12 minūtēs.
Bez kartupeļiem vajadzēs vēl tikai 2 olas, sāls un eļļa cepšanai. Ja ir vēlēšanās, tad var izmantot vēl citas garšvielas.
Kartupeļus nomizo un sagriež garenos salmiņos.
Lasi arī: Kā pareizi pagatavot kartupeļu mīklu un rezultātā – garšīgi ”Somu plāceņi”
Liek uzkarsēties eļļu pannā ar biezu apakšu, izliek uz tās kartupeļus vienā kārtā un cep apmēram 10 minūtes.
Cep uz mazliet lielākas uguns par vidējo. Pannai uzliek vāku. Pa to laiku traukā sakuļ divas olas , pieber sāli. Ja izvēlējāties vēl kādas garšvielas, tad tās arī jāber klāt olai.
Pārlej kartupeļus ar olu un uzliek atpakaļ vāku. Pēc divām minūtēm apgriež un cep līdz gatavs. Kartupeļi sanāks apcepti no ārpuses, bet iekšā mīksti. Pasniedz ar svaigu zaļumu salātiem.