Studentu gados mēs ar draudzeni Natašu bieži braucām uz Odesu apciemot viņas radiniekus. Tur mūs laipni sagaidīja, un katru reizi, kad ieradāmies, mūs gaidīja īpaša vista. Ir pagājuši daudzi gadi, un es joprojām gatavoju šo ēdienu!
Man visvairāk patīk tas, ka, lai pagatavotu vistu ebreju gaumē, nav jāpērk īpašas sastāvdaļas. Izrādās, ka jūs varat izmantot sīpolus, lai no jauna atklātu vistas gaļas garšu un padarītu to pikantāku!
Sastāvdaļas
- 7gab. vistas stilbi
- 1 ēdamkarote sviesta
- 4 sīpoli
- pustējkarote sodas
- sāls pēc garšas
- ķiploks pēc garšas
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sagriež kubiņos vai pusgredzenos. Uz pannas lej eļļu, uzkarsē un apcep sīpolus.
Sīpoliem pievieno sodu, tad nogriež mazāku uguni un visu cep līdz sīpoli karamelizējas. Tad, nepārtraukti maisot, sīpolus sautē, līdz tie pārvēršas viendabīgā masā.
Uz citas pannas uzlej augu eļļu, liek tajā vistu stilbiņus un uzlej pa virsu sīpolu mērci. Sutina uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes.
Tad vistas apgriež otrādi, pievieno garšvielas un sautē vēl kādu laiciņu.
Šādi pagatavota vista lieliski saderēs ar jebkādu piedevu. Labu apetīti!