Sākumā šī recepte var šķist sarežģīta, jo zivs pagatavošana nav vieglākais darbiņš, jo īpaši, ja tās pagatavošanā tiek izmantotas divu veidu zivis. Šī ēdiena priekšrocība ir tāda, ka to var sagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Sastāvdaļas
- 900g laša filejas
- 350g bute vai cita zivs
- 300g zaļie zirnīši
- 250g maize
- 100ml piens
- 1 olu baltums
- 1 burkāns
- 2 pētersīļi
- 1 muskatrieksts
- olīveļļa pēc garšas
- sāls pēc garšas
- melnie pipari
Lasi arī: Kā pāris minūtēs pagatavot salātus no siera pīnes
Pagatavošana
Vispirms jāpagatavo dārzeņi, kas būs ruletes pildījumā. Notīriet burkānus, novāriet un sagrieziet mazos kubiņos. Atsevišķi vāra zirņus aptuveni 10 minūtes, sasmalcina pētersīļus.
Nākamais solis – maizi iemērc pienā. Ar blenderi sablenderē buti, pievieno sāli, piparus, izmērcēto maizi, muskatriekstu un olas baltumu. Visu rūpīgi izmaisa līdz vienmērīgai masai, tad pievieno dārzeņus un visu samaisa.
Ņem vienu laša filejas gabalu un biezākajā daļā izdara iegriezumu līdz 3 cm platumam tā, lai izveidotos vienāda platuma gabali.
Paņemiet otru fileju un tās biezākajā daļā izveido dziļu iegriezumu, lai apakšējā fileja paliktu patuveni 1,5 cm biezumā.
Tad veidojiet ruleti, kā norādīts attēlā.
Ruleti satin folijā, nostiprina ar zobu bakstāmajiem un liek cepeškrāsnī uz 35 minūtēm 200 grādos.
Izņem ko krāsns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.