Tā vietā, lai no veikala atkal un atkal atnestu ūdeņainu, negaršīgu siera izstrādājumu, mājas sieru var pagatavot 30 minūtēs. Vajag tikai pienu un krējumu.
Sastāvdaļas
- Piens – 1,5l (ne mazāk kā 3,4%)
- Krējums – 230g (20%)
- Olas – 4gb
- Sāls – 1 tējk.
Lasi arī: Pīrāgs ar biezpienu ”Maigums”: vienkāršs pēc skata, bet pārsteidzoši garšīgs
Pagatavošana
Pienu lej katliņā un liek uz lēnas uguns. Krējumu un olas samaisa. Kad piens sāk vārīties, pievieno krējumu ar olu. Atkal gaida kamēr piens sāk vārīties. Vāra uz lēnas uguns ap 8 minūtēm. Piena masa sāks dalīties – vieglās daļas augšpusē, bet smagā masa katliņa apakšā. Masa nepārtraukti ir jāmaisa. Sagatavo caurduri un marli divās kārtās, lej lēnām no katliņa visu masu. Notecina, mazliet nospiež. To visu dara uzmanīgi, jo masa ir karsta. Masu satin tādā kā sainīti un atdzesē. Siera sainīti liek zem sloga. Labu apetīti!