Gaļa – divi vienā. Garšīgs ēdiens vakariņām no gaļas un kartupeļiem.
Sastāvdaļas
- Gaļa – 600g
- Tomāti ķiršu
- Franču mērce
- Sāls
- burkāns apcepts – 1gb
- Ūdens vai buljons- 1 glāze
- Kartupeļi
- Eļļa
- Pipari
Pagatavošana
Mērci var ņemt arī kādu citu, pēc savas garšas, bet burkāna vietā var izmantot sēnes. Gaļu sagriež šķēlēs un izklapē no abām pusēm. Burkānu sarīvē un apcep. Tālāk gatavo mērci. Mērci var pagatavot arī mājās – majonēzi vai krējumu samaisa ar sinepēm, pievieno sāli. Gaļas šķēli no vienas puses apsmērē ar mērci liek virsū burkānu un satin ruletīti. Tā sagatavo visas gaļas šķēles. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, pievieno sāli un nedaudz eļļas. Samaisa un liek cepamtraukā. Uz kartupeļiem kārto gaļas rullīšus. Pa vidu gaļas rullīšiem izkārto tomātus. Uzlej ūdeni vai buljonu. Formu pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 45 minūtēm. Tad noņem foliju un cep vēl 15-20 minūtes.