Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti – 370g
- Ūdens – 150ml
- Eļļa – 2-3 ēd. kar.
- Olas – 1gb
Pildījumam:
- Sīpols – 1gb
- Burkāns – 1gb
- Eļļa – cepšanai
- Malta gaļa – 300-500g
- Zaļumi
- garšvielas
Papildus:
- Kartupeļi (pēc vēlēšanās) – 3-4gb
Pagatavošana:
Dziļā bļodā samaisa olu, sāli, siltu ūdeni un eļļu. Pa daļām pievienot izsijātus miltus. No sākuma mīklu maisa ar lāpstiņu, bet pēc tam ar rokām tik ilgi, līdz viss samīcas bumbā. Pārliek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un samīca elastīgu mīklu kā priekš pelmeņiem. Mīcīt apmēram 4-5 minūtes. Gatavo mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek malā uz 20-30 minūtēm.
Sīpolu smalki sagriež un apcep uz pannas, burkānu sarīvē un pievieno sīpoliem uz pannas. Apcep 2-3 minūtes nelielā eļļas daudzumā. Maltai gaļai pievieno sāli, piparu maisījumu, provansas garšvielas un pusi no sīpolu-burkānu maisījuma. Samaisa. Mīklu izrullē 203 mm biezumā. Uz tās uzliek pildījumu, izlīdzina pa visu mīklu un sarullē stingrā ruletē. Ruleti sagriež 4-5 cm gabaliņos.
Dziļā pannā izliek kartupeļus (pēc vēlēšanās), sagrieztus nelielos gabaliņos, liek atlikušo sīpolu-burkānu maisījumu, uzber sāli un virsū saliek ruletītes ar griezuma vietu uz augšu. Aplej ar ūdeni, uzliek vāku un no vārīšanās sākuma sautēt 30-35 minūtes uz vidējas uguns. Gatavās ruletītes apkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un var pasniegt.