Lai šašliki un kotletes neapniktu – pagatavosim kaut ko savādāku. Šoreiz tās būs karbonādes ar sieru, ar aromātisku un pikantu pildījumu.
Lai pagatavotu karbonādes nevajadzēs daudz laika. Šis ēdiens sanāk sātīgs. Tas derēs gan kā pamatēdiens, gan kā uzkoda.
Sastāvdaļas:
- Gaļa – 3 gabali
- Sīpols – 1gb
- Ķiploki
- Kartupeļi vārīti – 2gb
- Tomāts – 1gb
- Krējums vai majonēze – 4 ēd. kar.
- Siers – 100g
- Sinepes – 2 tējk.
- Sāls
- Pipari
- Garšvielas
Pagatavošana:
Gaļu kārtīgi izklapē. Var ņemt cūkgaļu vai vistas gaļu. Uzber sāli, piparus, garšvielas un atstāj marinēties.
Gatavojam dārzeņus: sīpolu sagriež gredzenos, tomātu – mazos gabaliņos.
Ņem cepamo pannu, izklāj ar cepampapīru un izliek sīpolu gredzenus, virsū liek izklapētu gaļu. Gaļu apsmērē ar sinepēm un virsū liek tomātu. Tomāti jāapsmērē ar sasmalcinātu ķiploku, uzber sāli, piparus. Kartupeļus vāra ar visu mizu. Uzvārītos kartupeļus sarīvē uz vidēja rupjuma rīves un pārkaisa pāri tomātiem. Kartupeļu kārta jāapsmērē ar krējumu vai majonēzi. Lai ēdiens nesanāk pārāk trekns, tad var izmantot krējumu ar mazāku tauku saturu.
Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep 40 minūtes. Piecas minūtes pirms gatavošanas beigām apkaisa ar rīvētu sieru. Ēdiens sanāks ļoti garšīgs.
Pannu var pārklāt ar foliju, lai gaļa nepiedeg, bet noteikti 10-15 minūtes pirms gatavošanas beigām, tā ir jānoņem. Pirms pasniegšanas ēdiens lai padziest kādas 10 minūtes. Labu apetīti!