Nu skatieties – nav taču kabačos nekā īpaša. Pavisam parasts dārzenis, ne pārāk spilgts, ar neitrālu smaržu, arī garša nepārsteidz. Taču tas ir viens no produktiem, kurš pilnībā atklājas tikai pēc pagatavošanas, ar citām sastāvdaļām vai garšvielām. Nav neviena tāda cilvēka, kurš spētu atteikties no gabaliņa kabaču ruletes vai sacepuma! Ja jūs vienkārši dievinat kabačus un jums neapnīk meklēt aizvien jaunas un jaunas kabaču ēdienu receptes, tad te jums būs brīnišķīga recepte. Kabaču pankūkas ir viena no labākajām sezonas uzkodām. Tās var pasniegt ar krējuma mērci. Var arī pildīt ar gaļu vai izdomāt vēl ko. Ko izvēlaties jūs?
Sastāvdaļas
- kabači 800 g
- olas
- piens 200 ml
- kviešu milti 1 – 1,5 glāzes
- pētersīļi 1 pušķītis
- saulespuķu eļļa 2 ēdamkarotes
- sāls 1 tējkarote
- krējums 250 ml
- ķiploki 2-3 daiviņas
- dilles 0,5 pušķītis
Pagatavošana
Nomazgājiet kabačus. Sarīvējiet uz rupjās rives, nemizojot. Sasmalciniet pētersīļus.
Sakuliet olas ar sāli. Pievienojiet pienu. Vēlreiz sakuliet. Pievienojiet miltus. Maisiet visu, līdz masa kļūst viendabīga.
Maigās un gaisīgās kabaču pankūciņas ātri vien kļūs par vienu no mīļākajām uzkodām. Tāpēc ir vērts sasaldēt kādu porciju šā dārzeņa un palutināt savus draugus un tuviniekus arī ziemā ar šo gardumu.