Mums šovakar vakariņās baklažāni ar dārzeņiem krējuma mērcē. Vai esat mēģinājuši? Ļoti garšīgs ēdiens! Turklāt tas ir lielisks gan karstā, gan aukstā veidā!
Baklažānus sagriežu tā, lai izveidotos “vēdeklis” (gareniski, negriežot līdz galam). Tomātus un sīpolus sagriežu ripiņās, papriku – var gan gredzenos, gan strēmelēs. “Piepildu” baklažānus ar dārzeņiem.
Mērcei sajaucu skābo krējumu, majonēzi, ķiplokus un sieru. Sieru sarīvēju, ķiplokus izspiežu caur spiedi. Krējumu parasti izvēlos ar vismaz 20% tauku saturu.
Te uzreiz pieminēšu – jā, majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu, bet tad mērce būs šķidrāka. Sieru gan izņemt no receptes nevajadzētu – garša nebūs tā pati. Pievienoju sāli pēc garšas, var arī melnos maltos piparus. Samaisu un lieku virsū baklažāniem.
Aptuvenās proporcijas:
- Baklažāni – 3-4 gab.
- Tomāti – 3-4 gab.
- Sīpoli – 2 gab.
- Paprika – 2 gab.
- Ķiploki – 5 daiviņas
- Skābais krējums – 250 g
- Majonēze – 3 ēd. k.
- Siers – 100-120 g
- Sāls pēc garšas
Cepu cepeškrāsnī 20 minūtes (180 °C). Tad pārklāju ar foliju un turpinu cept vēl 30-35 minūtes (līdz gatavs). Pirms pasniegšanas pārkaisu ar zaļumiem.
Labu apetīti! 🍽️ ❤️
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!