Vistas gaļa ir viens no iecienītākajiem produktiem, jo tā ir diētiska, un to iekļauj sportiskā uzturā. Vārīta vistas fileja satur daudz olbaltumvielu un minimālu tauku daudzumu. Vistas gaļa kopā ar dārzeņiem būs ideālas vakariņas, ja jums rūp sava figūra.
Smaržīgi pikantā mērce lieliski papildinās vistas gaļu.
Sastāvdaļas
- Vistas gaļa (pēc gaumes vai nu fileja, giross utt.)
- 6 ķiploka dauvas
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 ēd.k. sojas mērces
- Šķispsna maltu melno piparu
- 60ml ūdens
- 4 ēd.k. medus
- 2 ēd.k. baltais vīna etiķis
- šķipsna sāls
Pagatavošana
Vistu sagriež, apkaisa ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Atstāj iemarinēties uz pusstundu. Tad vistu apcep uz pannas no katras puses 5 – 6 minūtes.
Atsevišķā traukā samaisa medu, ūdeni, etiķi un sojas mērci. Tad mērcei pievieno presētu ķiploki un lej maisījumu uz pannas.
Cep vēl dažas minūtes un pasniedz kopā ar rīsiem.