Aknas apleju ar verdošu ūdeni un pievienoju sinepes: tagad tā daru vienmēr (mīkstāka, sulīgāka un garšīgāka gaļa)

edzive

Šī recepte tagad ir manā iecienītāko sarakstā. Jebkuras aknas izrādās var pagatavot ļoti, ļoti maigas. Bet ir dažas nianses, kuras jums noteikti vajadzētu ņemt vērā. Un tad pat tie, kam negaršo un nekad nav ēduši aknas, prasīs vairāk. Pārbaudīts…

Var ņemt jebkuru aknas gaļu! Es visbiežāk gatavoju liellopu aknas un vistas gaļas aknas. Starp citu tās iznāk vienlīdz maigas un garšīgas!

Kā gatavot

Aknas sagriežu gabaliņos un 2-3 minūtes apleju ar verdošu ūdeni. Ja tās ir liellopu aknas, tad, protams, vispirms noņemu visas plēves.

Es mēdzu aknas mērcēt pienā vairākas stundas. Bet, kad es mēģināju vārīt ūdeni, es sāku izmantot šo konkrēto metodi. Aknas nav rūgtas, “zaudē” nepatīkamo smaku un gatavā formā izskatās daudz apetelīgāk.

Sīpolu apcepu nelielā augu eļļas daudzumā. Sīpolu sagriežu pusgredzenos. Un es pamanīju, ka šajā ēdienā sīpolu nekad nav par daudz. Es ņemu 3-4 vidējus sīpolus. Sīpolam noteikti pievieno tējkaroti cukura un šķipsniņu sāls.

Cukuru, protams, var nelikt, bet tad “tieši tā” garša zūd. Mēģiniet pagatavot pēc receptes (ja, protams, veselība ļauj ēdienam pievienot nedaudz cukura) – jums tas noteikti patiks!

Kad sīpols ir nedaudz “zeltīts”, pievienojiet pannā smalki sagrieztu ķiploku. Tici man, ķiploki šeit noteikti nav lieki!

Pēc minūtes sīpolam pievienoju aknu gabaliņus. Pēc garšas pievienoju garšvielas un sāli. Samaisa un vāra uz ļoti zemas uguns zem vāka 3 minūtes.

Šajā laikā gatavošu mērci. Sajaucu krējumu un sinepes. Sinepes šeit ir obligātas! Jūs varat ņemt jebkuras sinepes. Man ir diezgan asas. Protams, jo garšīgākas sinepes, jo garšīgāka mērce un attiecīgi arī ēdiens. Ja krējums ir biezs, pievienoju pāris ēdamkarotes ūdens.

Ieleju mērci pannā, samaisu un sautēju uz mazas uguns 10-12 minūtes.

RECEPTE:

• Aknas (jebkuras) – 700 g
• Sīpoli – 3-4 gab.
• Ķiploki – 2 daivas.
• Skābais krējums – 4 ēd.k.
• Ūdens – 2 ēd.k. (ja skābais krējums ir biezs)
• Sinepes – 1 tējk. (ar kaudzi)
• Garšvielas
• Sāls

Aknas ir gatavas un ārkārtīgi garšīgas ar jebkurām piedevām. Protams, būs ļoti gardi arī bez piedevām kopā ar gardu maizes šķēli.

Ja jūs sagriežat aknas mazākas, jūs pat varētu domāt, ka tā ir parasta gaļa. Mans draugs reiz pat nepamanīja, ka tās ir aknas, lai arī parasti tās neēd!

Recepte ir ļoti forša! Iesaku! Smalks ķiploku aromāts, maigs sinepju asums un patīkamas saldas “notis”… Tas ir kaut kas!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More