Bietes skaitās kā diezgan garlaicīgs dārzenis, to reti izmanto interesantiem ēdieniem. Šī recepte ir izņēmums: vāram bietes un piecās minūtēs pārvēršam tās garšīgos salātos, kuriem pievieno vēl gurķus, krējumu un pat ābolu.
Bez bietes vēl izmanto kāpostu, gurķus, ābolu, nedaudz krējuma, pētersīļus un sāli. Visas sastāvdaļas ir pieļauts ņemt ”uz aci” – skatieties, lai dārzeņi būtu apmēram vienādā daudzumā.
Bieti sagriež nelielos kubiņos un liek uz pannas apcepties – trīs minūtes bez vāka un trīs minūtes zem vāka uz lēnas uguns.
Lasi arī: Tas tik ir atradums! Ņem kefīru un 20 minūtēs pagatavo brīnišķīgus cepumus pie kafijas vai tējas!
Dziļā traukā sasmalcina kāpostus. Turpat pievieno smalki sagrieztu gurķi un ābolu. Pārliek traukā bietes. Samaisa, pieliek krējumu, zaļumus un sāli.
Garlaicīgā biete ir pārvērtusies lieliskos salātos. Labu apetīti!