Līdz 30 gadu vecumam es pat nedomāju par to, kāpēc šis režģis ir vajadzīgs. Es vienmēr uzliku cepešpannu vai, piemēram, formu ar mīklu uz šī režģa. Uzskatīju, ka režģim ir viena funkcija – kā statīvam. Bet izrādās, ka es ļoti kļūdījos. Cepeškrāsns režģis ir paredzēts ne tikai cepešpannas vai cepšanas trauka novietošanai uz tā.
Tostera vietā
Man mājās ir parasta gāzes plīts un cepeškrāsns. Ļoti bieži cepu pīrāgus, cepu vistu maisiņā vai uz cepešpannas – protams, to visu lieku uz režģa. Kādu dienu mana meita lūdza tostu: viņa redzēja raidījumu televīzijā, un arī viņa to gribēja. Mums mājās nav tostera. Es nolēmu meklēt internetā, lai uzzinātu, kā to varētu aizstāt. Un es atradu interesantu informāciju.
Izrādās, ka šis pats krāsns plaukts ir alternatīva tosterim. Nopirku sagrieztu baltmaizi. Es novietoju cepešpannu tieši zem režģa, uzklāju uz tās pergamenta papīru un ievietoju gabalus starp režģa stieņiem. Pēc 15-20 minūtēm mums bija īsti grauzdiņi. Bērns bija laimīgs!
Šašliks neizejot no mājām
Jūs varat arī cept jebkurus dārzeņus uz grila nemaz tos nemizojot! Piemēram, kartupeļus vai papriku, baklažānus, tomātus vai cukini. Vai jums pietrūkst gaļas kebaba? Ja paņemsiet iesmus, uz kuriem savērti mazi gaļas vai vistas gabaliņi, un uzliksiet uz grila, iegūsiet neticami garšīgu kebabu. Tomēr neaizmirstiet novietot cepešpannu zemāk, lai uz tās pilētu dārzeņu sula vai gaļas tauki. Šo kebabu var pagatavot jebkurā gadalaikā un jebkuros svētkos.
Uzkodas uz grila
Nekad nebiju domājusi, ka šāda ēdiena pagatavošanai noderēs režģis. Izmantojot grilu, jūs varat pagatavot meksikāņu uzkodu tacos, vai drīzāk tā pamatni. Es nopirku parasto lavašu tuvākajā pārtikas veikalā un izgriezu no tās apļus. Pēc tam tos nepieciešams pakārt uz režģa un atstāt cepeškrāsnī 15 minūtes.
Pēc cepšanas iegūstam cietu pamatni. Ieliekam salātu lapu un pildījumu. Pēdējā var būt cepta maltā gaļa ar sīpoliem un tomātu pastu, papriku un kukurūzu. Pa virsu dekorē ar sieru. Šai uzkodai ir daudz pildījumu variantu – vienmēr var atrast sev piemērotu.
Cepti stilbiņi
Uzkodas jau pagatavojām, bet kā ar pamatēdienu? Visbiežāk cepu vistu maisiņā vai veidnē, bet visu var izdarīt daudz vienkāršāk! Lieliska iespēja ir pakārt kājas uz režģa. Jā, arī šim noderēs režģis! Vispirms tie ir jāiemarinē vai vismaz jāpārklāj ar garšvielām. Zemāk liekam arī cepešpannu, vēlams ar piedevu kartupeļu formā. Pēdējais uzsūks taukus, kas pilēs no kājām.
Rakstiet komentāros, kā jūs izmantojies režģi!