Ko pagatavot bērnam vakariņās: 9 ēdieni, pēc kuriem viņš prasīs papildporciju

edzive

Bērniem patīk viss krāsainais, neparastais un interesi rosinošais. Ēdiens bieži vien nav izņēmums. Esmu izveidojusi vienkāršu vakariņu recepšu izlasi, kas iepriecinās mazos gardēžus. Šeit ir garšīgas krāsainas zupas, ēstgribu rosinoši sacepumi, veselīgi dārzeņu ēdieni, kas tiek pasniegti košās krāsās. Ir arī pica, kas tiek pagatavota tieši krūzē – to varat pagatavot kopā ar bērniem.

Rīsu bumbiņu recepte

Zeltainās rīsu bumbiņas noteikti raisīs bērnos apetīti. Var cept cepeškrāsnī, kā arī uz pannas. Vakariņās bērniem pasniedziet kotletes ar krēmīgu mērci vai viegliem dārzeņu salātiem.

Sastāvdaļas:

  • 150 g rīsu
  • 150 ml piena
  • 50 g cietā siera
  • 1 vistas ola
  • 30 g sviesta
  • 30-50 g rīvmaizes
  • 2-3 ēd.k. dārzeņu eļļa
  • sāls (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: noskalo rīsus, pievieno pienu un vāra līdz mīksti (15–20 minūtes) uz vidējas uguns. Pievienojiet sviestu, sāli pēc garšas, samaisiet un atdzesējiet. Atdzesētajos rīsos iecilā olu, sarīvē sieru un samaisa. Veido apaļas bumbiņas, iemērc rīvmaizē un apcep karstā augu eļļā.

Kartupeļu sacepums ar biezpienu

Daudzi bērni mīl kartupeļus. Pagatavojiet no tiem sātīgas un veselīgas vakariņas, pievienojot biezpienu. Ja vēlaties, uzberiet virsū nedaudz siera, lai iegūtu pievilcīgu zeltainu garoziņu.

Sastāvdaļas:

  • 400 g kartupeļu
  • 200 g biezpiena
  • 2 vistas olas
  • 100 ml piena
  • 1 ēd.k. l. dārzeņu eļļa
  • sāls, paprika, pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Kartupeļus nomizo un novāra sālītā ūdenī līdz pusgatavībai (8-10 minūtes). Atdzesē un sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās (ja lieli). Sakuļ olas ar pienu, pievieno sāli un garšvielas. Ieeļļojiet dziļu trauku ar taukvielām un izvietojiet pusi no kartupeļiem traukā. Virsū uzkaisa biezpienu, pārklājiet ar atlikušajiem kartupeļiem. Tad visu pārlej ar sakultajām olām. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep 25–30 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai.

Dārzeņu zupa ar siera klimpām

Vēl viena ideja, ko pagatavot savam bērnam vakariņās! Vieglu dārzeņu zupu var pagatavot vistas buljonā vai ūdenī, pievienojot garšvielas. Ja steidzaties, pievienojiet makaronus, bet klimpas labāk pagatavot no olām, siera un miltiem. Tie ir maigi un tajā pašā laikā labi saglabā savu formu – turklāt ir ļoti gardi arī nākamajā dienā!

Sastāvdaļas:

  • 1,5 litri buljona vai ūdens
  • 2 vidēji kartupeļi
  • puse sīpola
  • 1 mazs burkāns
  • 1 paprika
  • 1 vistas ola
  • 80 g cietā siera
  • 80-100 g kviešu miltu
  • 3 ēd.k. l. dārzeņu eļļa
  • sāls, garšvielas (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Smalki sagrieziet sīpolu, burkānus un papriku. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, izmantojot cirtainu nazi. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. l. augu eļļu un apcep sīpolus un burkānus 2-3 minūtes. Pievieno piparus un pēc minūtes noņem no uguns. Katliņā uzvāra buljonu vai ūdeni, pievieno kartupeļu kubiņus un dārzeņus. Vāra zupu 10–15 minūtes. Šajā laikā pagatavo klimpas: sajauc olu ar 1 ēd.k. l. augu eļļu un šķipsniņu sāls, pievieno rīvētu sieru un miltus, samīca biezu mīklu. Mīklu sadala 2-3 daļās, sarullē desās un sagriež mazos gabaliņos. Vārošajai zupai pievieno klimpas, vāra 4-5 minūtes, pievieno sāli un garšvielas pēc garšas.

Ātrās picas recepte krūzītē

Daudzi bērni, tāpat kā pieaugušie, ir traki pēc picas. Pagatavojiet to bērnu vakariņām ātri un garšīgi – 10 minūtēs mikroviļņu krāsnī. Mīklu gatavo tieši krūzē, bet ar pildījumu var izpausties radoši. Ņem sautētus dārzeņus, svaigus tomātus, jebkuru malto gaļu vai, kā norādīts receptē, šķiņķi un tomātu mērci.

Sastāvdaļas:

  • 8 ēd.k. l. kviešu milti
  • 100 ml piena
  • 50 g šķiņķa vai desiņas
  • 50 g cietā siera
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. Tomātu mērce
  • 0,5 tējk. cepamais pulveris
  • šķipsniņu sāls

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Ielejiet pienu (katrā 50 ml) divās mikroviļņu krāsnī derīgās krūzēs. Katrā ielej karoti eļļas, pievieno šķipsniņu sāls, 1/4 tējk. cepamā pulvera un 4 ēd.k. miltus (bez kaudzes). Kārtīgi samaisiet mīklu un abās krūzēs lieciet pa karotei tomātu mērces (vai pastas), tad dažus šķiņķa kubiņus vai desas šķēles. Virsū sarīvējiet sieru un ievietojiet krūzes mikroviļņu krāsnī uz 5-7 minūtēm (jauda – 800 W). Sieram vajadzētu izkaust un mīklai labi uzrūgt.

Vistas “ezīši” ar rīsiem

Vistas “ezīši” ir vienkāršs un skaists vakariņu ēdiens bērniem. Receptei izmantojiet garengraudu rīsus, lai “ērkšķi” būtu asi. Garnīram varat pagatavot kartupeļu biezeni un saldos kartupeļus. Ņem proporcijā 2:1 un vāra kopā. Saldais kartupelis pagatavojas labi un ātri, piešķirot tam patīkamu oranžu nokrāsu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltas vistas
  • 120 g garengraudu rīsu
  • 100 ml piena
  • 1 vistas ola
  • 80 g baltmaizes
  • 2-3 tomāti
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 1 ēd.k. l. dārzeņu eļļa
  • 2-3 pētersīļu zariņi
  • sāls, pipari kaltēti ķiploki (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Maizi sagriež kubiņos un pārlej ar siltu pienu. Atstāj uz 2-3 minūtēm, lai uzbriest. Maizei pievieno malto gaļu, olu, garšvielas, sāli, sakapātus pētersīļus un visu kārtīgi samīca ar rokām. Rīsus aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5-7 minūtēm. Šajā laikā sagrieziet sīpolus, papriku un tomātus gabalos. Apcep dārzeņus karstā eļļā pāris minūtes. Ievietojiet rīsus caurdurī un ļaujiet šķidrumam notecēt. No maltās gaļas veido nelielas bumbiņas un apviļā tās rīsos. Liek bumbiņas pannā ar dārzeņu mērci, nedaudz sāli un pārlej ar karstu ūdeni, lai tās būtu līdz pusei nosegtas. Ļaujiet šķidrumam vārīties un samaziniet uguni līdz minimumam. Vāra ežus zem vāka 30–40 minūtes, līdz rīsi ir mīksti.

Kabaču suflē

Bērni reti ēd sautētu vai ceptu cukini. Ķersimies pie viltības un ar tiem vakariņās gatavosim vissmalkāko suflē – ar saputotu olu baltumu, krējumu un sieru. Tas ir vienkārši un fantastiski garšīgi!

Sastāvdaļas:

  • 2 jauni cukini
  • 2 vistas olas
  • 250 ml krējuma (10% tauku)
  • 70 g cietā siera
  • 30 g sviesta
  • 2 ēd.k. kviešu milti
  • sāls, pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Cukini sarīvē uz smalkās rīves. Olas sadaliet baltumos un dzeltenumos, sarīvējiet sieru un izkausējiet sviestu. Cukini pievieno olu dzeltenumus, miltus, kausētu sviestu, krējumu, šķipsniņu sāli, piparus un lielāko daļu siera (attaupa daļu garozai). Kārtīgi samaisa. Baltumus viegli apber ar sāli un sakuļ spēcīgās putās. Pievienojiet maisījumam baltumus un viegli samaisiet. Suflē maisījumu liek dziļā traukā, pa virsu uzkaisa atlikušo sieru un cep 20-30 minūtes. Temperatūra – 180-190 grādi.

Pasta ar dārzeņiem

Vai zinājāt, ka makaronus bērnam vakariņās varat pagatavot 15 minūtēs tos nevārot? Dārzeņus viegli apcep uz pannas, pievieno makaronus, nedaudz ūdens un uz lēnas uguns sautē. Ja vēlaties, beigās pievienojiet rīvētu sieru.

Sastāvdaļas:

  • 200 g makaroni
  • 150 ml ūdens
  • 1 baklažāns
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 2-3 ēd.k. dārzeņu eļļa
  • sāls, garšvielas (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Smalki sagrieziet sīpolu, nomizojiet un sagrieziet kubiņos tomātu, piparus un baklažānu. Dziļā pannā uzkarsē eļļu, 2-3 minūtes apcep baklažānus un sīpolus, pievieno tomātu un piparus. Pagatavojiet dārzeņus pāris minūtes un pievienojiet sausos makaronus. Ielejiet karstu ūdeni, sāli. Samaisa un vāra ar vāku 10-15 minūtes uz mazas uguns, līdz makaroni ir mīksti.

Kuskusā panēti zivju pirkstiņi

Vakariņās un uzkodās bērni var ēst zivju nūjiņas kraukšķīgā panējumā. Mēģiniet pagatavot ēdienu no sarkanām zivīm un kā piedevu pasniedziet jebkuru graudaugu vai ceptu kartupeļu šķēlēs.

Sastāvdaļas:

  • 300 g mintajas filejas
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 vistas ola
  • 100 g kuskusa
  • 100 ml karsta ūdens
  • 20 g sviesta
  • 1 ēd.k. sezama sēklas
  • sāls, pipari (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Kuskusu aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties. Apkaisa ar sāli un pipariem, pievienojiet sviestu un maisiet ar dakšiņu, līdz graudaugi ir drupeni. Zivs fileju sagriež strēmelītēs, olu viegli sakuļ ar sāli. Sajauc kuskusu ar sezama sēklām. Apviļājiet zivis miltos, tad olā un pēc tam kuskusa pārklājumā. Zivju pirkstiņus apcep uz elektriskā grila, pannā ar eļļu vai cep cepeškrāsnī 10–15 minūtes.

Dārzeņu krēmzupa

Krēmzupas skaistums ir tāds, ka šādā veidā var bērniem pasniegt neierastus dārzeņus. Pagatavojiet to ar brokoļiem, izmantojot šo recepti, vai pievienojiet cukīni. Var arī neņemt visu buljonu uzreiz – atstāj vienu glāzi, lai noregulētu zupas biezumu. Pasniedz vakariņās ar grauzdiņiem vai vārītas vistas gabaliņiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs buljona vai ūdens
  • 250 ml krējuma (20% tauku)
  • 2 lieli kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 100 g brokoļu
  • 100 g zaļie zirnīši (saldēti)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls, garšvielas (pēc garšas)

Kā pagatavot vakariņas bērnam: Burkānus, kartupeļus un sīpolus sagriež gabaliņos. Uzvāriet ūdeni vai buljonu, pievienojiet tam dārzeņus un vāriet 8-10 minūtes. Pievieno brokoļus un zirņus, pievieno sāli un garšvielas, vāra vēl 10 minūtes. Atdzesē un sasmalcina blenderī kopā ar ķiploku. Zupā lej krējumu, uzvāra un minūti karsē. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli pēc garšas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More