Ko mīl plovs: lai tas būtu drupens un neliptu kopā? Četri triki. Mūžu dzīvo, mūžu mācies gatavot plovu

edzive

Man iemācīja gatavot drupenu plovu, kad grauds ir līdzās graudam, tad ir zeltaina krāsa – tāpat kā attēlā. Un es uzzināju, kāpēc rīsi plovā mēdz salipt kopā un kā to novērst: daži pavisam vienkārši triki.

Turklāt plovs izdodas garšīgs, aromātisks – un īsts. Dalos ar vienkāršu recepti: šādi jāvāra rīsi.

Lai padarītu plovu drupenu: 4 rīsu triki

1) Rīsiem patīk, ja tos mērcē. Negaidīti, bet patiesi: rīsus iemērcu pirms gatavošanas. Kāpēc tā jadara? Lai pilnībā un rūpīgi atbrīvotu rīsus no pielipušās cietes. Kā tos mērcēt? Siltā (vai nedaudz karstā) ūdenī, bet ne augstākā par 60-62°. Un – sālsūdenī.

Pastāv pieņēmums, ka arīdzan sālsūdens labāk noņem cieti. Vai arī rīsi labāk absorbēs ūdeni. Protams, pieņēmumi mums var būt dažādi, bet fakts ir tāds: šādi rīsi sanāk daudz labāki. Un nelīp kopā.

2) Plovs mīl karstu ūdeni. Tieši tā. Kad mēs vāram rīsus, mums tos vajadzētu likt karstā ūdenī.

3) Rīsiem patīk, ja tie ir nedaudz apgrauzdēti. Kad katlā ar gaļu pievienojam rīsus, varam uzreiz pieliet ūdeni. Vai arī varat samaisīt un ļaut rīsiem minūti ievilkties, pēc tam sekundi eļļā apgrauzdēt, labi maisot.

4) Plovs nemīl daudz tvaika beigās, bet mīl tvaiku sākumā – un mīl to, kad tos no tavikiem arīdzan atbrīvo beigās. Bieži attiecībā 1:2 ar ūdeni vai ko līdzīgu plovs kļūst mīksts un viskozs. Ko mēs darām nepareizi?

Jā, katrai rīsu šķirnei ir sava graudu un ūdens attiecība:

  • Gargraudu 1:1,5 – 1:2;
  • Basmati vidēji 1:1,5;
  • Jasmīns no 1:1,5 līdz 1:1,7;
  • Apaļo graudu (Krasnodaras, Kubanas u.c.) attiecība ir aptuveni 1:1,2-1,5 (1 kg rīsu – 1,2 litri ūdens) līdz 1:2,5-3 – atkarīgs no receptes, mērķa, izmēra;
  • Tvaicēti rīsi 1:2;
  • Brūnajiem 1:2,5-3.

Kādi ir jūsu plova gatavošanas triki?

Lasi arī: Uzbeku pavārs atklāj ideāla plova noslēpumu: tagad to gatavoju ik nedēļu

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More