Aktīvs dzīvesveids, pareizs uzturs un ūdens līdzsvara uzturēšana organismā patiešām spēj paātrināt metabolismu. Taču tas viss nedarbosies, ja neiekļausim ēdienkartē šos 10 produktus.
Jo ātrāks ir metabolisms, jo ātrā sadeg tauki. Tādējādi aktīva vielmaiņa ir veiksmīgas notievēšanas ķīla. Lai liktu savam organismam strādāt uz pilnu klapi, nepietiek tikai izgulēties, dzert daudz ūdeni, nodarboties ar sportu un ēst nelielām porcijām vairākas reizes dienā. Svarīgākais ir izvēlēties pareizos produktus. Esam sastādījuši sarakstu no 10 produktiem, kas palīdzēs pamodināt jūsu metabolismu un liks darboties tam daudz ātrāk.
Citrusaugi
Visi citrusu augļi vislielākajā mērā labvēlīgi iedarbojas uz vielmaiņu.Tajos ir maz kaloriju, tie ir viegli sagremojami, palīdz tauku dedzināšanā un regulē insulīna līmeni asinīs. Un, protams, diez vai būtu jāatgādina, ka apelsīni, greipfrūti un citroni ir arī ļoti garšīgi.
Āboli
Ne velti mēs kaut reizi dzīvē esam dzirdējuši populāro padomu apēst pa ābolam ik dienu. Šis šķiedrvielām un vitamīniem bagātais auglis veicina tauku sadegšanu, stimulē vielmaiņu un stiprina imunitāti.
Kafija
Pat neliela tasīte svaigi uzvārītas melnas kafijas bez cukura jūtami uzlabo mūsu vielmaiņu. Tieši kofeīns ir tas, kuru bieži izmanto bioloģiski aktīvajās pārtikas piedevās tauku dedzināšanai un metabolisma uzlabošanai.
Lasi arī: 13 pārtikas produkti, kas mazina apetīti. Tiem, kuri vienmēr kaut ko vēl grib uzkost
Zaļā tēja
Zaļā tēja ir galvenais to cilvēku dzēriens, kuri seko savam svaram. Izdzerot to no rīta vai pārtraukumā, tā samazina apetīti, nomāc izsalkuma sajūtu, aktivizē kuņģa-zarnu trakta darbību, izvada no organisma šlakvielas un toksīnus.
Zivis
Visi jodu saturošie produkti ietekmē vielmaiņas ātrumu. Tādā ziņā zivis ir ideāls produkts metabolisma veicināšanai, jo tajās ir arī daudz olbaltumvielu, kas grūti pārstrādājas, un liek organismam patērēt vairāk enerģijas to sagremošanai. Un visbeidzot, zivis ir galvenais omega-3 taukskābju avots, kas arī palīdz vielmaiņas paātrināšanai.
Liesa gaļa
Liesa gaļa satur daudz olbaltumvielu, bet produkti, kas satur daudz olbaltuma (veģetārieši dzīvnieku olbaltumu var aizvietot ar augu izcelsmes, daudzveidībai uzturā ieviešot pākšaugus) stimulē vielmaiņas darbību. Diētisko gaļu ir viegli pagatavot, tā ir garšīga, un bez paātrinātā metabolisma jūs saņemsiet arī veselu vitamīnu un minerālvielu kompleksu.
Avokado
Omega-3 taukskābes ir galvenā atšķirīgā avokado īpašība, kas pārvērš šo augli par vienu no vērtīgākajiem diētiskajiem produktiem, kuru novērtē visi veselīga uztura piekritēji. Organismam nepieciešamo aminoskābju kopums veicina gan asinsriti, gan vielmaiņas ātrumu.
Rieksti
Rieksti ir bagāti ar vērtīgajām nepiesātinātajām skābēm, kas labvēlīgi ietekmē vielmaiņu. Mandeles, lazdu rieksti, valrieksti un Indijas rieksti satur olbaltumvielas un daudz retu mikroelementu, sniedz ilgstošu sāta sajūtu. Tos ir ērti paņemt līdzi uzkodu vietā: pavisam nelielas saujiņas būs pietiekami, lai nejustu izsalkumu, jo riekstos, neskatoties uz visu vērtīgo, ir ļoti daudz kaloriju.
Brokoļi
C vitamīns un kalcijs, ko lielā daudzumā satur brokoļi, ir ļoti svarīgi pilnvērtīgam un veselīgam metabolismam. Zema kaloritāte, daudz vitamīnu, šķiedrvielas, kas sniedz sāta sajūtu: iekļaujiet brokoļus savā ēdienkartē, lai paātrinātu vielmaiņu un nomestu svaru.
Spināti
Pievienojot spinātus savam ēdienam, jūs palīdzēsiet savam metabolismam noskaņoties uz aktīvu darbību. Šis produkts apgādā asins šūnas ar skābekli, aizpilda svarīgā B vitamīna trūkumu un, izvadot no organisma šlakvielas, veicina vielmaiņu.
Garšaugi
Pipari, ķiploki, ingvers, koriandrs, sinepes – tik pieticīgi un nemanāmi, taču tik svarīgi, gardi un neaizvietojami palīgi metabolisma normalizēšanā. Bet asās garšvielas (piemēram, sarkanie pipari) ne tikai paātrina vielmaiņu, bet arī nomāc izsalkuma sajūtu.
Graudi un putraimi
Pilngraudu produkti ir neaizvietojama veselīgas ēdienkartes sastāvdaļa. Kvieši, auzas, kukurūza un citi putraimi piesātina mūsu organismu ar barības vielām, saliktajiem ogļhidrātiem un vitamīniem, paātrinot vielmaiņu un normalizējot insulīna līmeni. Labākais laiks šiem produktiem ir dienas pirmā puse, bet vislabāk – brokastis.