Vecmāmiņas sālīto gurķu recepte

edzive

Šie gurķi ir ļoti gardi un klasiski. Ticiet, ka tad, kad ziemā liksiet tos galdā, jutīsieties gandarīta par paveikto darbu!

Sastāvdaļas

  • 1 – 1,5l ūdens
  • 1,5 kg gurķu
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 4 – 5 melnie pipari
  • 1 lauru lapa
  • diļļu ziedi
  • mārrutku lapas pēc garšas
  • 2 – 3 jāņogu lapas
  • 1 ķiploks
  • 10ml etiķa esences

Pagatavošana

Gurķus uz 2 stundām iemērciet aukstā ūdenī. Tad sāciet vārīt sālījumu un blakus katliņā sterilizējiet burkas un vāciņus.

соленые огурцы

Gurķus kārtīgi nomazgā un nogriež galus.

подготовить огурцы для соленья

Salieciet pa burkām lapas, piparus, ķiplokus un gurķus. Tad lejiet virsū sālījumu un pēc 2 – 3 minūtēm pievienojiet ēdamkaroti etiķa esences. Aizveriet burkas un pagrieziet otrādi līdz tās atdziest.

соленые огурцы на зиму

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More