Mājas apstākļos gatavoti žāvēti ķirši bez aparātiem

edzive

Žāvēšana ir īpašs pagatvošanas veids. Šādi pagatvotas ogas nav salīdzināmas ar saldētām, konservētām un citos veidos pagatavotām ogām.

Vispirms ogas būs jāvāra sīrupām bet pēc tam jāliek krāsnī vai speciālajā žāvētājā.

Obligāti soli pa solim sekojiet šai instrukcijai, lai ogas nepaliktu skābas. No 2,5 kg svaigu ķiršu Jūs iegūsiet 500 g žāvētu ķiršu un aptuveni puslitru sīrupa.

Ticiet man – tas ir tā vērts, jo galu galā Jūs iegūsiet produktu, ko pievienot kūkām, desertiem vai piedāvāt ciemiņiem uzkodā!

Sastāvdaļas

  • 2,5 kg ķiršu;
  • 1 kg cukura.

Pagatvošana

  1. Noskalojiet ķiršus zem tekoša ūdens. Ja ir aizdomas, ka ķirši ir tārpainini, uz 20 minūtēm iemērciet tos vieglā sālsūdenī un tad atkal noskalojiet zem tekoša ūdens.
  2. Atdaliet ogas no kauliņiem un apberiet ar cukuru. Lai ogas tā nostāv 4 – 5 stundas, lai no ogām iztek sula un tās būtu saldas.
  3. Tad sīrupu ieliejiet lielā katlā un uzvāriet. Tad sīrupā ielieciet ogas un maisot pavāriet kādas 10 minūtes.
  4. Tad sīrupu lejiet sterilizētās stikla burkās.
  5. Cepeškrāsns plāti pārklājiet ar pergamentu un izkārtojiet ķiršus tā, lai tie nesakaras.
  6. Uzregulējiet cepeškrāsni līdz 80 grādiem un ļaujiet ķiršiem karsēties 1,5 stundu. Pēc tam pazeminiet temperatūru līdz 50 grādiem un ļaujiet ogām karsēties vēl 2,5 stundas.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More