Vienkārši savāru miltus ar sviestu un lieku uz cepešpannas: sāc ēst un nevari apstāties (vīrs pieprasa, lai šo gatavoju biežāk)

edzive

Tas ir kaut kas neticams! Tik garšīgi! Jūs to varat gatavot ne tikai ar kanēli!

Pagatavošana:

Katliņā ieliek kubiņos sagrieztu sviestu, pielej ūdeni un šķipnsniņu sāls. Karsē līdz sviests ir izkusis un visas sastāvdaļas kārtīgi sajaucas.

Kad tikko viss sāk vārīties, tad pievieno miltus un ļoti ātri ar slotiņu visu samaisa.

Mīklu pārliek no katliņa bļodā un ļauj tai aptuveni divas līdz trīs minūtes “atpūsties” (mīklu var maisīt, lai tā ātrāk atdziest).

Tad ņem mikseri un pa vienai masā iejauc olas.

Gatavo mīklu izklāj uz cepamā papīra, kas iepriekš ieklāts cepešpannā un ar lāpstiņu izlīdzina. Izlīdzinātajai mīklai nevajadzētu būt plānākai par pieciem milimetriem.

Tad mīklu pārkaisa ar cukuru, kas sajaukts ar kanēli.

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 25-30 minūtes (cepšanās laikā cepeškrāsns durvis nevajadzētu virināt).

Lūk, kāds skaistums ir gala rezultātā! Aromāts ir neaprakstāms!

Atliek vien sagriezt šo gardumu gabaliņos un uzvārīt gardu kafiju! Grūti aprakstīt, cik garšīga šī saldā uzkoda izdodas…

Sastāvdaļas:

  • Sviests – 100g;
  • Ūdens – 200ml;
  • Sāls – šķipsniņa;
  • Milti – 130g;
  • Olas – 3 gab.;
  • Cukurs – 2 ēdamkarotes;
  • Kanēlis – 1 tējakrote,

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More