Pīrāgs ar kartupeļiem ”Sātīgais”

edzive

Gatavojot pēc šīs receptes pīrāgs sanāks sātīgs, aromātisks, ir ātri un viegli pagatavojams. Mīklas būs pavisam nedaudz, bet pildījuma daudz. Pīrāgs garšo gan karsts gan auksts. Ja ir maz brīva laika, bet gribas kaut ko garšīgu, tad šī būs īstā recepte. 

Sastāvdaļas

  • Kārtainā rauga mīkla – 400g
  • Kartupeļi – 4gb
  • Siers – 150g
  • Šķiņķis – 100g
  • Olas dzeltenums – 1gb
  • Dilles – saišķītis
  • Oregano – 1 tējk. 
  • Sāls
  • Smaržīgie pipari
  • Sezama sēklas – 1 tējk. 

Lasi arī: Torte ”Piena meitene” ar plombīra krēmu

Pagatavošana

Viss ir ļoti vienkārši; kārtainā mīkla rauga pirktā, kartupeļi zaļi, vidēja lieluma. Siers un šķiņķis pēc izvēles. Dilles, sezama sēklas, oregano – pēc vēlēšanās.

Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos. Liek pannu uz vidējas uguns un apcep kartupeļus eļļa līdz vieglam brūnumam. Uzber sāli, piparus. Sieru, dilles un šķiņķi sasmalcina. Atkausēto mīklu viegli izrullē, liek ar cepamo papīru izklātā  formā, tā lai mīklas malas ir pāri formas malai un sadursta ar dakšiņu. Pirmos liek kartupeļus un pēc tam visas pārējās sastāvdaļas. Atkal uzber sāli un piparus. Mīklu, kas ir pāri malām, uzloka uz pildījuma, lai veidojas skaistas maliņas. Maliņas nosmērē ar olu dzeltenumu, apkaisa ar sezama sēkliņām un liek cepeškrāsnī 180-185 grādi uz 45 minūtēm. Sanāk zeltaini brūns. Kamēr karsts, tikmēr uzber oregano. Ļauj mazliet atdzist un tad izņem no formas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More