Torte ”Piena meitene” ar plombīra krēmu

edzive

Torte ”Piena meitene” ir ļoti iecienīta starp kulināriem. Vienkārša pagatavošanā, garšīga, maiga. Šīs kūkas pamatā ir iebiezināts piens. Plombīra krēms, kas pagatavots no skābā krējuma, piešķir šai saldajai mīklai nedaudz skābuma, radot brīnišķīgu garšu diapazonu. Nekā sarežģīta šīs kūkas gatavošanā nav, bet laiku vajadzēs. 

Sastāvdaļas

  • Olas – 3gb (2gb – mīklai, 1gb – krēmam)
  • Iebiezināts piens – 400ml
  • Milti – 180g 
  • Soda – 1 tējk. bez kaudzītes
  • Krējums – 350ml
  • Cukurs – 120g
  • Sviests – 250g (50g – mīklā, 200g – krēmam)
  • Vaniļas cukurs – 1 tējk. 

Lasi arī: Septiņas visbiežāk sastopamās kļūdas, ko pieļauj gandrīz katra saimniece

Pagatavošana

Sagatavo visas sastāvdaļas. Gatavo mīklu. Olas iesit traukā un kārtīgi saputo ar slotiņu, pievieno iebiezināto pienu. Izkausē 50 g sviesta un pievieno mīklai. Pievieno sodu, kas dzēsta ar etiķi vai citronu sulu. Pievieno miltus. pagatavo gludu, viendabīgu, bet ne biezu mīklu. Uz cepampapīra uzzīmē apli ar 18-20cm diametru un uzliek 2 ēdamkarotes mīklas. Izlīdzina mīklu pa apli. Cep biskvītu cepeškrāsnī 175 grādos 7-8 minūtes. Gatavos biskvītus neliek vienu virs otra, lai nesalīp. Jāsanāk 7-8 ripām biskvīta. 

Торт "Молочная девочка" с кремом "Пломбир" - фото шаг 8

Gatavo krēmu. Katliņā ar biezu apakšu iesit olu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru. Samaisa un pievieno krējumu. Pievieno 3 ēdamkarotes miltu ar kaudzi, visu kārtīgi samaisa. Maisīt kamēr izšķīst visi kunkuļi. Liek katliņu uz uguns un maisot karsē līdz masa sabiezē. Tam vajadzēs ap 7-8 minūtes. Uguni pagriež drusciņ zem vidēja, lai krēms nepiedeg. Var vārīt krēmu ūdens peldē. Gatavo krēmu atdzesē. Mīkstu sviestu sakuļ mikserī 3-4 minūtes, lai veidojas viegla, balta konsistence. Pa vienai ēdamkarotei sviestu pievieno krēmam, nepārtraucot kult. Krēms ”Plombīrs” gatavs. Liek biskvīta ripu uz šķīvja un pārsmērē ar krēmu. Tā dara līdz visas ripas ir saliktas tortē. Torti apsmērē ar krēmu arī no sāniem. Dekorē torti pēc vēlēšanās – rieksti, šokolāde, cepumi, bezē.

Торт "Молочная девочка" с кремом "Пломбир" - фото шаг 20

Torte gatava pasniegšanai! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More