Parasti mēs vēlamies, lai brokastis ir ātras, vienkāršas un garšīgas, un tieši tas piesaistīja mani šajā receptē! Esmu mēģinājusi dažādas variācijas, bet vislabāk man garšo ar nektarīniem, aprikozēm vai persikiem!

Pagatavošanas soļi:
Vispirms jau jāsāk ar maizes sagriešanu. Man šajā reizē ir vesels klaipiņš, kā vecajos labajos laikos, tomēr te, protams, derēs jūsu iecienītākā gaišā maizīte.

Tad no nektarīniem izņemu kauliņus. Šīm maizītēm var ņemt jebkādus augļus, bet man vislabāk garšo, ja tie ir saldi skābi!

Katru nektarīna pusi vēlreiz pārgriezu uz pusēm. Ar šo nektarīnu pietiek divām sviestmaizēm.

Vienu maizes šķēli pārkaisu ar cukuru. Uzlieku virsū augļus un pārklāju ar otru maizes šķēli.


Maizītes lieku sakarsētā vafeļu pannā. Ja jums nav vafeļu pannas, tad var izmantot gan tosteri, gan karstā gaisa cepamkatlu.

Cepu aptuveni divas līdz trīs minūtes.

Maizītes ir tik gardas un smaržo visa māja! Pie tējas vai kafijas lielisks gardums!
Sastāvdaļas:
- četras maizes šķēles;
- viens nektarīns;
- tējkarote cukura.
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem