Parasti mēs vēlamies, lai brokastis ir ātras, vienkāršas un garšīgas, un tieši tas piesaistīja mani šajā receptē! Esmu mēģinājusi dažādas variācijas, bet vislabāk man garšo ar nektarīniem, aprikozēm vai persikiem!

Pagatavošanas soļi:
Vispirms jau jāsāk ar maizes sagriešanu. Man šajā reizē ir vesels klaipiņš, kā vecajos labajos laikos, tomēr te, protams, derēs jūsu iecienītākā gaišā maizīte.

Tad no nektarīniem izņemu kauliņus. Šīm maizītēm var ņemt jebkādus augļus, bet man vislabāk garšo, ja tie ir saldi skābi!

Katru nektarīna pusi vēlreiz pārgriezu uz pusēm. Ar šo nektarīnu pietiek divām sviestmaizēm.

Vienu maizes šķēli pārkaisu ar cukuru. Uzlieku virsū augļus un pārklāju ar otru maizes šķēli.


Maizītes lieku sakarsētā vafeļu pannā. Ja jums nav vafeļu pannas, tad var izmantot gan tosteri, gan karstā gaisa cepamkatlu.

Cepu aptuveni divas līdz trīs minūtes.

Maizītes ir tik gardas un smaržo visa māja! Pie tējas vai kafijas lielisks gardums!
Sastāvdaļas:
- četras maizes šķēles;
- viens nektarīns;
- tējkarote cukura.
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!
- Kotletes tagad gatavoju cepeškrāsnī un bez olām – tik sulīgas uz pannas nesanāk. 3 viltības, kā pagatavot gaisīgas un aromātiskas kotletes.
- Somu salāti ar siļķi un bietēm “Rosolli”. Lieliska alternatīva vinegretam un siļķei kažokā!
- Kā es cepu savu “slinko” ābolu plātsmaizi. Visu samaisu un hop! uz cepešpannas. Recepte ar daudz pildījuma un maz mīklas