Brokastis ir vissvarīgākā ēdienreize. Ēdiens no rīta pasargās jūs no neveselīgām uzkodām un pārēšanās vakarā. Pareizas brokastis uzlabo zarnu mikrofloru, kas nozīmē, ka jūsu imunitāte kļūs stiprāka. Un, protams, garšīgas brokastis nodrošina lielisku noskaņojumu visai dienai.
Un kas jums bērnībā visvairāk patika brokastīs? Es, piemēram, dievināju, kad man pagatavoja šīs brokastis, un vienmēr lūdzu gatavot tās vēl un vēl!
Sastāvdaļas:
- Piens – 30–40 ml
- Olas – 2 gab.
- Saldā bulciņa – brioša
- Valrieksti – 2 “tauriņi”
- Vaniļas esence vai vaniļas cukurs
- Sviests
- Augu eļļa
- Cukurs
Pagatavošana:
Saldajai bulciņai (mūsu gadījumā briošai) nogriež taisnstūra gabaliņus. Bļodā iesit divas olas. Atkarībā no tā, cik salda ir bulciņa, paši izlemiet, cik daudz cukura pievienot olām. Olas sakuļ un pielej apmēram 30–40 ml piena. Var izmantot jebkuru pienu – gan iebiezināto, gan parasto, vai arī aizstāt to ar saldo krējumu.

Pannā liek gabaliņu sviesta un pievieno nedaudz augu eļļas (apmēram 1 ēdamkaroti).
Lai olu maisījums būtu vēl garšīgāks un aromātiskāks, pievieno vaniļas cukuru vai vaniļas esenci. Visu kārtīgi sakuļ.
Grauzdiņu gatavošana:
Bulciņas gabaliņus apmērcē olu maisījumā un liek uz pannas. Apcep no visām pusēm līdz zeltainai krāsai, pēc tam izņem un liek uz šķīvja. Pa virsu ar smalku rīvi uzrīvē pāris valriekstu. Lai deserts būtu vēl gardāks, var apliet grauzdiņus ar iebiezināto pienu.

Par šādām brokastīm bērni jums noteikti teiks milzīgu paldies! Palutiniet viņus – pagatavojiet šādu ēdienu brokastīs. Šie mīkstie, saldie un ļoti gardie grauzdiņi lieliski der arī kā deserts.

- Labākais brokastu ēdiens bērniem. Pagatavojams 5 minūtēs
- Šos salātus gatavosi visu ziemu: “Kāpostu kraukšķis”
- Kartupelis — latviešu ēdienu karalis! 6 vienkārši un garšīgi veidi, kā tos pagatavot, pat ja nav lielas vēlmes stāvēt pie plīts
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte





