Šašliks burkā: gatavoju svētkos (garšīgi un cepeškrāsns tīra)

edzive

Šī ir ļoti garda šašlika recepte, turklāt, lai arī pagatavošanas metode ir interesanta, rezultāts jūs ļoti iepriecinās!

Pagatavošana:

Vispirms iemarinēju gaļu. Gaļu sagriežu vidējos gabaliņos. Man ir cūkgaļas kakla karbonāde, bet var izmantot jebkuru gaļu!

Gaļas gabalus salieku bļodā, pievienoju sāli, saberztas sinepju sēklas, nedaudz maltu koriandru.

Divus mazus sīpolus sasmalcinu blenderī (var sarīvēt) un pievienoju gaļai. Šeit nāk klāt arī kefīrs.

Samaisa, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 3-4 stundām. Starp citu – gaļa šādā marinādē ledusskapī var nostāvēties vairākas dienas. Un tā kļūst tikai garšīgāka. Un pats galvenais, šašliks vienmēr ir sulīgs!

Gaļas gabalus saveru uz iesmiem. No kilograma gaļas man sanāca 7 iesmi. Tas ir tieši tāds daudzums, kas ietilpst burkā.

Burkai jābūt tīrai un bez defektiem! Tas ir svarīgi. Uz tās nedrīkst būt plaisas vai nodauzītas malas.

Apakšā ieliku dažus marinētus sīpolus. Sīpoli nav jāpievieno, bet mūsu ģimenē ir sīpolu mīļotāji, tāpēc es tos vienmēr pievienoju. Man šķiet, ka arī šašliks tad iznāk gardāks!

Iesmiņus ar gaļu ievietoju burkā (ne pārāk cieši). Pārklāj ar folijas vāku un liek aukstā cepeškrāsnī. Tikai un vienīgi aukstā(!) Un tikai tad ieslēdziet.

Es gatavoju 180 grādos 10 minūtes, tad paaugstinu temperatūru līdz 200 grādiem un gatavoju vēl 60 minūtes. Tad izslēdzu cepeškrāsni un vēl vismaz 20 minūtes neveru vaļā, ja atver agrāk, burka var pārplīst!

Šašliku kebabs ir gatavs! Jūs varat to pasniegt! Gaļa iznāk vismaigākā! Nu ļoti, ļoti garšīgi! Ļoti iesaku!

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļa – 1 kg (der jebkura gaļa!)
  • Sinepju sēklas – 0,5 tējk.
  • Malts koriandrs – 1/3 tējk.
  • Sīpoli – 2-3 gab.
  • Kefīrs – 1 glāze
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More