Šis ēdiens satur tikai 53 kcal uz 100 gramiem, gatavojot to cepšanai, es pavadu tikai 10-15 minūtes un pārējo izdara cepeškrāsns.
Bieži to gatavoju vakariņās, man ļoti garšo. Tie ir krāsnī cepti krēmīgi kāposti. Šis ir ļoti garšīgs ēdiens, kas man vienmēr palīdz, kad ir nepieciešams zaudēt pāris liekos kilogramus. To var viegli pielāgot jebkurai gaumei un vēlmēm. Vīram arī garšo šis sacepums, bet parasti viņam klāt izvāru rīsus vai kartupeļus, lai ēdiens būtu sātīgāks.
Pagatavošana:
Sāku ar kāposta sagriešanu strēmelītēs. Ja kāposti ir jauni, tad tos vienkārši aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 3-5 minūtēm. Ja ziemas kāposti ir raupji un cieti, tad novāriet tos apmēram 1 minūti.

Kamēr kāposti ir verdošā ūdenī, nomizoju burkānus un sīpolus. Sīpolu sagriežu mazos kubiņos un burkānus sarīvēju uz rupjās rīves.

Kāpostus nokāšu caurdurī un samaisu ar burkāniem un sīpoliem. Pievienoju sāli un piparus. Var pievienot jebkādas garšvielas, man patīk, ka kāposti ir krēmīgi, tāpēc neko citu nelieku. Visas sastāvdaļas samaisu un atstāju brītiņu caurdurī, jo tad notek liekais šķidrums.

Atsevišķi smalki sagriež tītara krūtiņas fileju. Pievienoju sāli un piparus.

Sacepumam, protams, var pievienot jebkuru putna fileju, tomēr tītara krūtiņa ir bagatāka ar olbaltumvielām, tāpēc bieži vien to mēdz dēvēt par “tievētāju gaļu”.
Cepamtraukā ieleku daļu kāpostu, tad gaļas kārtu un atkal kāpostu kārtu.

Kāpostus pārleju ar saldā krējuma un buljona maisījumu. Es izmantoju 10% saldo krējumu un zema tauku satura liellopu gaļas buljonu. Ja neievērojat diētu, varat izmantot treknāku saldo krējumu. Proporcijas aptuveni 1:1

Kāpostus ieliku cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Aptuveni pēc 30 minūtēm pārbauda vai kāposti ir gatavo. Man vajadzēja 40 minūtes, lai būtu pilnībā gatavs. Es sacepumu nepārklāju ar foliju.
Padoms
Mums visiem ir savas izvēles un gaumes. Dažiem garšo mīkstāki kāposti, citiem – kraukšķīgi. Tāpēc pielāgojiet recepti sev. Man vislabāk patīk, ja kāposts ir maigs un kraukšķīgs!
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei