Gatavoju līdz vēlam rudenim. Ar šādiem kabačiem pat gaļa neprasās. Ātri, vienkārši un lēti

edzive

Kabaču sezonas laikā šo ēdienu var pagatavot gandrīz katru dienu, turklāt tas neapniks. Ēdiens tiek pagatavots ļoti vienkārši, ikviens var tikt galā. Un, to pagatavojot, jūs varat pārsteigt pat savus viesus, pasniedzot galdā oriģinālu uzkodu. Izmēģiniet arī jūs!

Vēlams ņemt jaunu kabaci, lai tam vēl nebūtu cietu sēklu, un miza paliek mīksta.

1. Cukini nomazgā zem ūdens un nogriež “astes”. Sagriež ripiņās, apmēram 2 centimetrus biezos gabaliņos.

Tad katrā ripiņā mazliet vairāk kā līdz vidum izdara vēl vienu iegriezumu.

2. Atsevišķā bļodā sajauciet dažas olas ar sāli. Sakuļ līdz viendabīgai konsistencei. Tāpat uz atsevišķas šķīvja liek panējumu – miltus vai rīvmaizi utt. pēc jūsu izvēles.

3. Sarīvē cieto sieru. Katra kabača “kabatiņa” jāpipiepilda ar rīvēto sieru un nedaudz jāsaspiež.

4. Uzkarsē pannu ar eļļu un sāk cept cukīni. Vispirms iemērciet tos miltos un pēc tam olā.

Panētos kabačus liek karstā pannā un apcep uz lēnas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai no abām pusēm.

Uzlieciet uzkodu uz šķīvja un pasniedziet. Ja vēlaties, varat papildināt ēdienu ar skābo krējumu, majonēzi, ķiplokiem.

Man patīk tos savienot ar ķiploku mērci. Kāda ir tava mīļākā kabaču piedeva? Atbildes raksti komentāros!

Kāpēc es ieteiktu šo uzkodu:

1. Veselīgs kabacis – satur daudz vitamīnu un minerālvielu.

2. Šis nav īpaši kalorisks ēdiens, un, lai tas būtu vēl diētiskāks, pievienojiet pannai mazāk eļļas, izmantojiet pannas, kurām nepieciešamas mazāk taukvielas. Jūs varat ņemt sieru ar mazāku tauku procentu.

Uzkoda izskatās oriģināla, ir garšīga, un pat skolēns to var pagatavot.

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 2 gab (500 gr);
  • Olas 2 gab (110 gr);
  • Sāls 1 šķipsniņa;
  • Ciete (jebkura) vai milti 50 gr (2 ēdamkarotes);
  • Cietais siers 150 gr

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More