Pufīgu pankūku noslēpums: tās cepot saglabā formu, ir gaisīgas un ļoti garšīgas!

edzive

Vai arī jūs mazliet satraucaties, kad no pannas noņemat mitras un gaisīgas pankūkas, un tās nosēžas jūsu acu priekšā? Lai gatavās pankūkas labi saglabātu savu formu, nav nepieciešams izmantot raugu. Man ir forša recepte, ar kuru jūs uz visiem laikiem aizmirsīsit par plakanajām pankūkām. Atcerieties!

Sastāvdaļas:

  • Kefīrs – 500 ml;
  • Milti – 450 grami;
  • Ola – 2 gab.;
  • Cukurs – 50 grami;
  • Soda – 1 tējk;
  • Sāls – 1/2 tējk;
  • Augu eļļa – cepšanai.

Šīs ir vienkāršās sastāvdaļas, kas mums ir vajadzīgas.

Pirmais noslēpums ir silts kefīrs. To vajag uzsildīt, lai tas būtu pietiekami karsts, bet ne sarecējis.

Sajauc olas ar cukuru un sāli un sakuļ ar putojamo slotiņu līdz putojošai masai.

Pievienojiet siltu kefīru un samaisiet.

Pieberiet izsijātus miltus.

Otrs noslēpums ir pareiza mīklas konsistence. Ja mīkla ir pārāk šķidra, pankūkas nebūs pufīgas.

Trešais un pēdējais noslēpums ir sodas pievienošana pašās beigās, jau sagatavotajai mīklai, nevis miltiem vai kefīram. Ātri samaisa un mīkla gatava.

Ar karoti liek mīklu uz pannas, kas uzkarsēta ar eļļu un zem vāka apcep pankūkas no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.

Gatavās pankūciņas ir tik pufīgas arī pēc noņemšanas no pannas! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More