Vairs neķēpājos ar mīklu: vienkārši ieleju visas sastāvdaļas veidnē un cepu (pīrāgs bez olām un šķidrumiem)

edzive

Viens no maniem mīļākajiem desertiem. Ļoti vienkārša recepte. Ikviens, kurš redz, kā es to gatavoju, netic, ka kaut kas izdosies. Un izrādās ļoti garšīga kūka! Tas iznāk kā smilšu kūka un ar ļoti garšīgu krēmu. Ja neesi mēģinājusi, iesaku. Garšīgi-garšīgi. Un to ir viegli pagatavot.

KĀ GATAVOT:

Bļodā sajaucu visas sausās sastāvdaļas. Glāze mannas, glāze izsijātu miltu, glāze cukura, cepamais pulveris un vanilīns. Es pievienoju nedaudz mazāk par glāzi cukura. Cepamo pulveri var aizstāt ar sodu. Es visu labi samaisu.

Piemērotu formu iesmērēju ar eļļu un ieleju daļu mīklas (apmēram trešo daļu).

Tagad pildījums. Man šodien būs dubultā. Pirmais slānis ir āboli. Es tos berzēju uz rīves. Āboliem virsū – atkal sausas mīklas kārta.

Tagad zemenes. Es to labi nomazgāju un sagriezu mazos gabaliņos. Izklājiet un vienmērīgi sadaliet.

Un atlikušo mīklu smērēju uz zemenēm. Atliek pa virsu sarīvēt sviestu un likt cepeškrāsnī.

Protams, var pagatavot divas kārtas tikai no āboliem vai tikai zemenēm, var gatavot ar ķiršiem, avenēm, plūmēm vai citiem augļiem vai ogām.

Šeit ir ļoti svarīgi, lai augļi būtu sulīgi un, vēlams, skābi. Skābais pildījums lieliski sader ar saldo mīklu! Ja pēkšņi augļi un ogas nav īpaši sulīgi, tad pirms cepšanas labāk aplej pīrāgu ar nelielu daudzumu piena. Bet es to parasti nedaru, es vienkārši izvēlos sulīgus augļus un ogas!

Kūku lieku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40-45 minūtēm. Tad ļauju kūkai labi atdzist un tikai tad ņemu ārā no formas. Šis ir garšīgs! Un ļoti viegli!

RECEPTE:

  • Kviešu milti – 1 glāze
  • Manna – 1 glāze
  • Cukurs – 1 glāze (Es ņemu mazāk)
  • Cepamais pulveris – 2 tējk. (vai soda – 1 tējk)
  • Sviests -100 g
  • Ābols (vidēja izmēra) – 2 gab.
  • Zemenes – 300-350 g
  • Vanilīns – 1 g

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More