1.3K
Noslēpums ir visai vienkāršs un tajā pat laikā arī sarežģīts. Noteikts kartupeļu veids + cepšanas un sagriešanas specifika – un, lūk, jums kraukšķīga garoziņa!
Sastāvdaļas:
- jebkuru cieto kartupeļu šķirne – 4-5 gab.
- augu eļļa – 30 ml
- sāls – pēc garšas
Pagatavošana:
- Kartupeļus nomizojam, tikai ne pārāk biezām mizām, jo tam ir nozīme, lai kartupelis cepoties neizjuktu.
- Nomizotos kartupeļus mazgājam aukstā ūdenī.
- Sagriežam tos vispirms riņķīšos, bet pēc tam salmiņos. Ja kartupelis gadījies stipri liels, tad ir svarīgi ievērot katras šķēlītes izmēru. Vēlams, lai visas būtu apmēram vienādas, lai tās izceptos vienmērīgi.
- Sagrieztos kartupeļus pārlejam ar ledus aukstu ūdeni. Atstājam uz 15-20 minūtēm. Pa šo laiku kartupeļi zaudēs lielāko cietes daļu. Pēc tam ūdeni no kartupeļiem nolejam, bet pašus kartupeļus no visām pusēm nosusinām papīra dvielī. Šis ir galvenais nosacījums – dārzeņi pirms cepšanas ir kārtīgi jānosusina.
- Uzsildām pannu, eļļai ir kārtīgi jāuzkarst. Ieberam visus kartupeļus pannā. Sāli neliekam! Cepam kartupeļus brūnganus un tikai tad tos apgriežam ar lāpstiņu. Atkal cepam brūnus un atkal apgriežam.
- Cepšanas beigās pievienojam sāli, vāku vairs neliekam, cepam vēl 10-15 minūtes uz mazas liesmas līdz gatavībai (tas atkarīgs no kartupeļu salmiņu biezuma).
Labu ēstgribu!