Pietiek ar vienu kabaci un četriem kartupeļiem, lai pagatavotu sātīgu pīrāgu, ar ko pietiks ne tikai ģimenei, bet varēs pacienāt arī negaidītus ciemiņus. Pīrāgu cepsim uz pannas, taču izvairīsimies no liekām pūlēm, iejaucot mīklu.
Mums būs nepieciešams:
- 1 neliels kabacis,
- 4 vidēja lieluma kartupeļi,
- pāris ķiploka daiviņas,
- 4 olas,
- sāls, pipari.
Pildījumam (var gatavot arī bez tā):
- 5 siera šķēlītes,
- 5 šķiņķa šķēlītes.
Vispirms sagatavojam dārzeņus. Sīpolu sagriežam ceturtdaļriņķīšos, bet kartupeļus un kabačus – mazos kubiņos. Ķiplokus vispirms saspiežam ar nazi un tad smalki sakapājam. Tagad visi dārzeņi ir jāapcep. Sakarsētā pannā ielejam eļļu un ieberam sīpolus. Tos nedaudz apcepam un pievienojam kartupeļus ar kabačiem. Cepam uz mērenas uguns līdz gatavībai.
Pašās beigās pievienojam sāli, piparus un ķiplokus. Samaisām, paturam uz uguns vēl pusminūti un noņemam no plīts. Pēc tam bļodā sakuļam olas ar sāli, kā omletei. Tad pievienojam ceptos dārzeņus un visu samaisām.
Liekam pannu uz uguns un ieziežam ar sviestu. Izklājam pusi dārzeņu daudzuma. Pa virsu liekam pildījumu: līdzenā kārtā siera un šķiņķa šķēlītes. Pa virsu pildījumam uzliekam otru dārzeņu omletes kārtu. Samazinām liesmu līdz mazai un uzliekam vāku.
Atstājam zem vāka sautēties 10 minūtes. Pēc tam ar šķīvja palīdzību apgriežam sacepumu otrādi. Uzliekam vāku un turpinām vēl cept 5 minūtes.
Šis pīrāgs ļoti labi garšos ar treknu mājas krējumu. labu apetīti!