Ķīniešu kulinārijas specifika vislabāk ir redzama visvienkāršāko produktu apstrādē. Visu, kas nepieciešams, lai uzceptu kartupeļus ķīniešu gaumē, var nopirkt tuvējā veikalā. Vienīgā sastāvdaļa, ko varētu attiecināt uz eksotiskajām, tā ir sojas mērce, lai gan arī tā popularitātes ziņā ir jau apsteigusi adžikas mērci un ierindojusies vienā līmenī ar kečupu.
Ātrie kartupeļi ķīniešu gaumē
Neskaitot sojas mērci un kartupeļus, vēl būs vajadzīgi sīpoli, burkāni un augu eļļa. Receptes būtība slēpjas dārzeņu sasmalcināšanā un apcepšanā.
1.sarīvējiet uz rupjās rīves vai smalki sagrieziet kartupeļus (3 gab. vai 0,5 kg), zem auksta ūdens strūklas caurdurī tos noskalojiet, vairākas reizes labi sakratiet (lai notecētu ūdens). Var arī vienkārši apliet ar verdošu ūdeni un pēc minūtes noliet. Tas ir nepieciešams, lai atbrīvotos no liekās cietes.
2.Uz rupjās rīves sarīvējiet burkānus (1 gab.), sagrieziet pusapļos vidēja lieluma sīpolu, saspaidiet vai sagrieziet 3 ķiploka daiviņas. Dārzeņus aplejiet ar sojas mērci (3-4 ēd.kar.), nedaudz apsmidziniet ar ābolu vai rīsu etiķi, pievienojiet sāli.
Lasi arī: Ko darīt vispirms: likt flīzes vai virtuves iekārtu?
3.Uz pannas uzkarsējiet 2-3 ēdamkarotes eļļas. Tajā salieciet visu, izņemot kartupeļus, un apcepiet 2-3 minūtes, aktīvi maisot. Pievienojiet kartupeļus un cepiet vēl 5 minūtes, neizmirstot apmaisīt. Ēdiens ir gatavs, garša ķīniešu gaumē garantēta!
Garša ķīniešu gaume dubultā
Ja kartupeļiem ķīniešu gaumē pievienosiet vēl arī gaļu ķīniešu gaumē, tad to garša kļūs ne vien sātīgāka, bet arī oriģinālāka. Tādēļ ir smalki jāsagriež gaļa, jāaplej ar sojas mērci, jāapber ar ķiplokiem un garšvielām (vismaz ar melnajiem pipariem), jāsamaisa, jāliek uz uzkarsētas pannas un, aktīvi maisot, jācep uz pannas 3-4 minūtes. Atsevišķi jāpagatavo dārzeņi. Tad viss jāsamaisa kopā. r