Vissīkstākā gaļa pēc pavāra padoma būs mīksta 5 minūtēs

edzive

Pat vissīkstāko gaļu, kaut vai to pašu liellopu, var padarīt mīkstu un sulīgu. Liksim lietā vienu mazu pavāru viltību: pagatavosim garšvielām bagātu un nedaudz asu liellopu gaļas cepeti ar ingvera garšas notiņām – tas lieliski iederēsies uz izmeklētu vakariņu galda austrumu stilā.

Sojas mērce un ķiploki padarīs gaļu mīkstu un maigu, bet pagatavošana aizņems vien 5 minūtes. Sastāvdaļas: 350 g liellopu gaļas, 3 ēdamkarotes sojas mērces, sīpols, ola, sāls un pipari pēc garšas, ēdamkarote cietes, 10 g ingvera, tējkarote 9% etiķa. 

Lasi arī: “Krēmīgie” cukini – neticami garšīgi un sezonā var ēst kaut katru dienu!

Gaļu griežam plānās šķēlītēs. Jo plānākās, jo labāk tajās iesūksies marināde, un tās būs mīkstākas. Gabaliņus liekam bļodā un pievienojam sojas mērci, garšvielas, olu, cieti un visu samaisām. Piparu sagriežam tievos salmiņos, sasmalcinām sīpolu un pāris ingvera gabaliņus. 

Uzkarsējam pannu un apcepam gaļu 2 minūtes, atdalot gabaliņus vienu no otra, lai tie nesaliptu. Pēc tam tos saliekam uz šķīvja. Tajā pašā pannā liekam piparus ar sīpoliem un cepam līdz zeltainai nokrāsai, pievienojam apcepto gaļu un etiķi.

Sautējam visu 3 minūtes. Pašās beigās pievienojam ķiplokus, ingveru un atšķaidītu cieti. Uzliekam vāku un sautējam 5 minūtes. 

Atliek tikai gatavo ēdienu izrotāt ar zaļumiem, bet pasniegt to vislabāk būtu ar vārītiem rīsiem.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More