Kabači Vīnes gaumē ir ne tikai ļoti pievilcīgi, bet arī garšo lieliski un sulīgi. Ēdienu var droši pasniegt kopā ar ķiploku mērci pie pamatēdieniem – sasmalciniet ķiploku, dilles un sajauciet sastāvdaļas ar skābu krējumu. Kopā ar šo mērcīti kabaču uzkoda garšos fantastiski un neviens viesis nespēs no ēdiena atteikties. Turklāt, visticamāk, arī viesis vēlēsies uzzināt kabaču gatavošanas recepti.
Pārtikas preču veikalā vai tirgū, izvēloties kabačus, ir vērts izvēlēties tos, kuri ir mazi un svaigi. Jauniem kabačiem jeb cukini būs gaiši zaļa krāsa, savukārt vecākiem miza var būt balta vai tumši zaļa. Ar garšvielām, protams, variet variēt. Ieteicams ēdienu pasniegt karstu.
Sastāvdaļas:
- 1 kabacis
- 1 burkāns
- 50 – 70g cietā siera
- 1 kartupelis
- 1 ķiploku daiviņa
- 10g majonēzessāls
- pipari – pēc garšas
- pustējkarote eļļas
Pagatavošana
Burkānus notīra, sarīvē un piespiež klāt ķiploka daiviņu. Pievieno majonēzi un samaisa. Kabaci nomazgā un sagriež plānos gabalos. Sagriež kartupeļus.Pannu ieļļo, liek uz tās kartupeļus un tad kabačus. Tad visu apkaisa ar sāli un pipariem.
Uz kabačiem liek burkānus. Tad plāti liek cepeškrāsnī uz 20 – 30 minūtēm, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190 grādiem. Tad brīdi pirms gatavības, uz kabačiem uzber rīvētu sieru. Uzkoda gatava!