Šodien Jums atklāsim, kā pagatavot oriģinālas karbonādes ar sieru, aromātisku un pikantu pildījumu. Šī būs lieliska recepte tiem, kuri vēlas vasaras šašliku sezonā izmēģināt ko jaunu. Dažādosim ēdienkarti ar jauna un oriģināla ēdiena pagatavošanu. Siera karbonāžu pagatavošana neprasīs ilgu laiku, turklāt ēdiens ir ļoti sātīgs un kalorijām bagāts. Vislabāk, ja tas būs pamatēdiens.
Sastāvdaļas
- 3 gaļas gabali
- 1 sīpols
- 2 vārīti kartupeļi
- tomāts
- 4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes
- 100g siera
- 2 tējkarotes sinepju
- sāls
- pipati
- zaļumi
- garšvielas
Pagatavošana
Ņem gaļu un izklapē ar āmuriņu. Pēc jūsu izvēles tā var būt gan cūkgaļa, gan vistas gaļa. Gaļu iesāla, iepiparo, apber ar garšvielām un atstāj marinēties.
Mēs sagatavojam dārzeņus: sīpolu sagriež gredzenos, bet tomātu – mazos apļos.
Ņemam cepamo plāti un pārklājam to ar cepamo papīru, tad liekam uz tā sīpolu, bet uz sīpola karbonādes. Gaļu apziež ar sinepēm un liek virsū tomātus. Arī tomātus var apkaisīt ar smalcināties ķiplokiem, sāli un pipariem.
Tad ņem kartupeļus un novāra ar visu mizu. Tad sarīvē uz vidējas rīves un sajauc vai nu ar majonēzi, vai krējumu.
Kartupeļu masu izkārto uz tomātiem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un liek gaļu cepties uz 40 minūtēm. Piecas minūtes pirms gatavības, pa virsu uzber sieru.
Starp citu, lai gaļa nepiedegtu, kad karbonādes cep, tās var apklāt ar foliju. Tikai 15 minūtes pirms gatavības tas ir jānoņem! Labu apetīti!