Līdz Masļeņicai ir palikušas mazāk kā divas nedēļas, kas palidos garām kā acumirklis. Tāpēc ir pienācis laiks uzlabot pārbaudītu panlūku receptes un uzzināt ko jaunu. Ņemot šo vērā, ieteiksim lasītājiem pagatavot mīkstas pankūkas ar majonēzi.
Ledusskapī tās neizžūs un paliks gaisīgas ilgu laiku.
Maigās pankūkas
Uz majonēzes un ūdens bāzes
Sastāvdaļas:
- 0,5l silta ūdens
- 9 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 15g vaniļas cukura
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- šķipsna sāls
Pagatavošana
Majonēzi, olas, cukuru, sāli un vaniļas cukuru sakuļ bļodā. Pievieno siltu ūdeni un izsijātus mitlus. Visu labi samaisa tā, lai mīklā nebūtu kunkuļu un mīklai pēc tam ļauj 20 minūtes atpūsties.
Pannu tikai vienu reizi ieļļo ar augu eļļu un pannu liek uz vidējas uguns. Vienmērīgi uzlej nelielu mīklas daudzumu uz pannas.
Cepiet pankūkas karstā pannā 1-2 minūtes no katras puses. Pārliecinietes, ka pankūka nepiedeg. Pankūkas pasniedz siltas ar ievārījumu, medu vai krējumu. Labu apetīti!
Pankūkas uz majonēzes un piena bāzes
Sastāvdaļas:
- 500ml piena
- 1,5 glāzes miltu
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 1 ēdamkarote cukura
- 0,5 tējkarote sodas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 0,5 tējkarote sāls
Pagatavošana
Bļodā iesit olu un pielej nedaudz piena. Pievieno cukuru, sāli, majonēzi. Visu samaisa. Tad iesijā miltus, pielej eļļu. Visu samaisa tā, lai veidojas krējuma konsistence. Tad pankūkas cep uz pannas. Labu apetīti!