Ātrie kāpostu tīteņi pēc vīramātes receptes, kurai viss jau ir sasaldēts gadam uz priekšu

edzive

Tīteņi, vareņiki, pelmeņi – tie ir dievišķīgi ēdieni. Mājās gatavotu ēdienu labprāt pagaršos ikviens, taču ņemt un pagatavot šos gardumus ne katram ir vēlēšanās. Tas ir ļoti laikietilpīgi, bet apēsts tiek vienā acumirklī. Tomēr tas nav iemesls atteikties no gatavošanas un pirkt veikala pusfabrikātus. Šodien mēs pastāstīsim, kā pagatavot kāpostu tīteņus cepeškrāsnī tomātu-krējuma mērcē. Ceram, ka jau šajās brīvdienās tu izmēģināsi šo recepti.

Sastāvdaļas

  • 250 g liellopu maltās gaļas
  • 250 g cūkas maltās gaļas
  • 1 kāpostgalva
  • 200 g burkānu
  • 2 sīpoli
  • 500 ml pasēto tomātu
  • 200g krējuma
  • 100 g rīsu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

1.Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Aplej tos ar verdošu ūdeni, vārīt nevajag.

2.Kāpstgalvai izgriez kacenu. Liec kāpostus katlā ar verdošu ūdeni uz 5-10 minūtēm. Kāpostgalvu var sagatavot arī mikroviļņu krāsnī, cepeškrāsnī vai uz pāris dienām atstāt saldētavā. Pēc tam atliks tikai noņemt nu jau pakļāvīgās kāpostu lapas. 

сколько воды в голубцы

3.Nolej no rīsiem ūdeni un noskalo tekošā ūdenī. Samaisi rīsus ar malto gaļu un pievieno garšvielas: sāli un melnos maltos piparus pēc garšas. Ja maltā gaļa sanāk pārāk sausa, pievieno 50 ml ūdens un kārtīgi samaisi masu.

ленивые голубцы

4.Tagad izveido tīteņus. Populārākais veids – salocīt tos aploksnītē. Bet ir arī citi paņēmieni, kurus pielietojot, tīteņi nekad neizšķīdīs. 

голубцы в соусе в духовке

5.Smalki sagriez sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno burkānus un apcep vēl minūti.

6.Liec pannā arī pasētos tomātus un sautē dārzeņus vēl 5 minūtes uz nelielas uguns.

голубцы в соусе по-домашнему

7.Karstumizturīgā traukā ar vāku saliec tīteņus vienā kārtā. Pārlej tos ar daļu tomātu mērces, pēc tam uzliec vēl vienu kārtu tīteņu un atkal aplej ar mērci. Mērcei ir pilnībā jāpārklāj tīteņi. Ja mērces ir par maz, tad pielej nedaudz ūdens. Beigās visam uzlej krējumu, uzliec vāku vai pārklāj ar foliju.

голубцы в сметанно томатном соусе в духовке

8.Cep tīteņus cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā stundu – pusotru. Starp citu, dažas saimnieces gatavo tīteņus tieši uz cepešpannas. Tādā gadījumā to arī labāk būtu pārklāt ar foliju, lai tīteņi neizžūtu.

как варить голубцы в соусе

Rīsi tīteņos izvārās putrā, bet paši tīteņi sanāk ļoti sulīgi un aromātiski. Iesaku tīteņus pagatavot lielākā daudzumā un nelielām partijām likt saldētavā. Lai sasaldētu kāpostu tīteņus, pārklāj virtuves dēlīti ar pārtikas plēvi un saliec virsū tīteņus tā, lai tie nesaskartos savā starpā. Pēc dažām stundām tīteņus var pārlikt maisiņā vai atsevišķā trauka un uzglabāt saldētavā 1 mēnesi. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More