Kurš gan no mums nemīl dažādus knifus un padomus, kas šķietami atvieglo mūsu ikdienu? Šoreiz pārliecināsimies par 14 knifu efektivitāti un veiksim eksperimentu.
Knifs Nr. 1 Lai sagrieztu ķiršu tomātus, tos ievieto starp divām plakanām virsmām un pa vidu sagriež ar asu nazi
Rezultāts: šādā veidā griezt tomātus ir ļoti neērti, turklāt tikai daži sagriezās tā, lai būtu arī vizuāli pievilcīgi.
Secinājums: Nedarbojas!
Lasi arī: Patiesība par sodu: no kā gatavo sodu un vai to var ēst?
Knifs Nr. 2 Lai piens vai piena putra nepārietu pāri malām, uz katla jāuzliek koka karote
Rezultāts: piens pārgāja pāri malām un neviens koka priekšmets to nespēja apturēt.
Secinājums: Nedarbojas!
Kinfs Nr. 3 Mikroviļņu krāsnī var pagatavot ļoti ātru un gardu kēksiņu
Kēksiņa pagatavošana ir ņemta 1 ola, nedaudz miltu, cukurs un kakao, tam visam pievieno mazliet ūdens, cepamā pulvera un šķipsniņu sāls.
Rezultāts: Ja godīgi, tad šis ēdiens nav paredzēts visiem: kūkas tekstūra bija nedaudz gumijota un pēc garšas atgādināja pankūku, taču iespējams, ka variējot sastāvdaļas var nonākt pie daudz gardāka rezultāta.
Secinājums: Darbojas, bet patiks ne visiem.
Knifs Nr. 4 Pēc vārīšanas ola viegli notīrās, ja to aplej ar ledusaukstu ūdeni
Rezultāts: Vecais labais knifs, ko mums iemācīja vecmāmiņas, patiešām ir noderīgs.
Secinājums: Darbojas.
Knifs Nr. 5 Dažas sasaldētas vīnogas var ātri atdzesēt vīnu
Rezultāts: Atšķirībā no ledus, kas glāzē kūst ilgi, vīnogas atdziest ātri un izskatās skaisti arī pēc tam.
Secinājums: Darbojas.
Knifs Nr. 6 Ja uz griežamā dēļa izkaisa sāli, tad no griežot sīplu nebūs jāraud
Rezultāts: Šī drosmīgā eksperimenta laikā atklājās, ka asaru patiešām būs mazāk, bet jāraud būs tāpat.
Secinājums: Darbojas, bet vāji.
Knifs Nr. 7 Ja pirms likšanas saldētavā saldējumu ieliek plastikāta maisiņā, tas nebūs tik ciets
Rezultāts: Parasti, ja saldējumu tikko izņem no saldētavas, tas ir ļoti ciets un to ir grūti sadalīt. Pēc šī trika saldējums patiešām bija mīkstāks un bija vieglāk savelt bumbiņas.
Secinājums: Darbojas.
Knifs Nr. 8 Ja paliek pāri avokado, tad tas ledusskapī jāliek ar kauliņu un tas nezaudēs svaigumu
Rezultāts: Lūk, kā abas avokado pusītes izskatījās pēc 2 dienām ledusskapī.
Secinājums: Nedarbojas.
Lasi arī: Džūlija Robertsa: ”Esmu nogurusi nēsāt svešu seju”
Knifs Nr. 9 Lai ātri attīrītu ķiplokus, vienkārši ielieciet tos burkā un kārtīgi sakratiet
Rezultāts: Neslikts knifiņš, jo tā var attīrīt vairākas ķiploku daiviņas vienlaikus. Tikai atcerieties nogriezt galus un kārtīgi sakratīt!
Secinājums: Darbojas!
Knifiņš Nr. 10 Cepšanai sasaldējiet olīveļļu un pievienojiet tai dažādus garšaugus
Šādi sasaldēti zaļumi pilnībā saglabā savu garšu un aromātu, bet tas šoreiz neattiecas uz šo variantu.
Rezultāts: Tas ir atkarīgs no eļļas kvalitātes – ja izmantsiet nerafinētu eļļu, tad tā lieliski sacietēs jau pir +5 grādu temperatūras, tomēr parastā filtrētā eļļa nesacietēs.
Secinājums: Darbojas, ja izmanto kvalitatīvu eļļu.
Knifs Nr. 11 Citronu sula palīdz svaigi sagrieztam ābolam nepalikt brūnam
Rezultāts: Apslacījām ābolu šķēlītes ar svaigu citrona sulu un rezultāts bija iepriecinošs, jo tās ne tikai nepalika brūnas, bet pat šķietami izbalēja.
Secinājumi: Darbojas.
Knifs Nr. 12 Banāni ilgāk paliek svaigi, ja to kātiņus iesaiņo pārtikas plēvē
Rezultāts: Pēc trīs dienām abi banāni bija vienādi.
Secinājums: Nedarbojas.
Knifs Nr. 13 Ja zaļumus ieliek maisiņā un tad ūdeni, tie vairākas dienas saglabāsies svaigi
Rezultāts: Vienu saišķi ielikām celofāna maisiņa, bet otru atstājām tādu, kāds tas ir. Pēc dažām dienām bija redzams, ka rezultātā zaļumi 100 % saglabāja savu svaigumu.
Secinājums: Darbojas!