Vafeles uz parastās pannas var pagatavot arī bez vafeļu pannas. Recepte garšīgam cienastam

edzive

Ir reizes, kad gribas uzcept kaut ko īpašu, bet nav vajadzīgā aprīkojuma. Vafeles uz pannas sanāk tikpat garšīgas, kā ceptas vafeļu pannā. Vienkārša recepte un vesels kalns ar garšīgām vafelēm. Ļoti viegli pagatavot un ātri apēdas. 

Sastāvdaļas: 

  • Milti – 200g
  • Olas – 3gb
  • Cukurs – 10g
  • Vanilīns – 1g
  • Sāls – 1/4 tējk. 
  • Piens – 100ml
  • Sviests – 100g
  • Pildījumam: 
  • Kondensētais piens – 1 bundža

Pagatavošana: 

Olas iesit traukā, pievieno cukuru. Var izmantot arī medu.

Sakuļ ar mikseri līdz masa palielinās apjomā. Pievieno pienu. Izkausē sviestu un lej klāt mīklai. Sviests jāizkausē iepriekš, lai pievienošanas brīdī tas būtu jau atdzisis. Miltiem pievieno sāli un vanilīnu un iesijā mīklā. Visu sakuļ ar mikseri. Svarīgi lai mīklā nepaliktu kunkuļi. Tādēļ var izkāst caur sietu. Pannu kārtīgi uzkarsē. Svarīgi lai no pannas nāktu viegli dūmiņi. Lej mīklas porciju (1-1,5 ēd. kar. ) un izlīdzina plānā kārtā pa apli. Cep uz vidējas uguns vienu minūti. Apgriež un cep vēl minūti. Gatavo vafeli noņem no pannas un uzreiz sarullē trubiņā. Tādā veidā cep visas vafeles. Pēc tam katru pilda ar vārītu kondensēto pienu vai kādu citu krēmu, kas garšo saimniecei un visai ģimenei. Kondensēto pienu var vārīt mājās, bet var nopirkt jau gatavu. Tas ietaupīs gatavošanas laiku. Pasniedz ar tēju vai ar pienu. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More