Šīs tortes ir ar biskvītu, kas pārklāts ar krēmu, kas gatavots no olu baltumiem. Sanāk patiešām garšīgi, maigi un gaisīgi. Pats galvenais šajās tortēs ir krēms, kas tiek gatavots uz olu baltumu un cukura bāzes, kas saputots līdz baltām putām. Šādas receptes ir ļoti daudz un visas sanāk garšīgas. Dažas tiek gatavotas ar augļiem, dažas bez. Nebaidieties eksperimentēt, lai iegūtu vēlamo garšu.
Klasiskā recepte
Klasiskā torte tiek gatavota ar biskvīta ripām.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Atdala olu baltumus no dzeltenuma. Dzeltenumus liek traukā un samaisa ar glāzi cukura. Kuļ līdz cukurs izkusis. Ņem otru trauku un kuļ baltumus. Kulšanas beigās pievieno karoti cukura. Sajauc abus maisījumus un pievieno miltus, kārtīgi samaisa. Ņem formu cepšanai un lej mīklu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 minūtes. Kad izcepies, izņem no formas un atdzesē. Tam vajadzēs ap 6 stundas. Tālāk gatavo krēmu. Ņem katliņu, lej ūdeni, pieber cukuru. Liek uz uguns, vāra līdz sīrups sabiezē. Ņem 3 olu baltumus un sakuļ ar sāli līdz veidojas baltas putas. Putošanas procesā lēnām pievieno atdzesētu sīrupu. Avenes saspaida un atkal gatavo sīrupu tādu kā iepriekš, tikai tagad ar avenēm.
Kad biskvīts atdzisis, to sadala trīs vienādās ripās. Katrs ir jāpiesūcina ar aveņu sīrupu. Liek uz šķīvja vienu ripu, sasmērē ar krēmu un liek virsū otru ripu, kārto tādā veidā visas ripas. Izmanto konditorejas maisiņu un dekorē kūku ar atlikušo krēmu. Gatavo torti liek ledusskapī uz pāris stundām.
Ar ievārījuma kārtu
Ievārījuma kārta torti padarīs vēl garšīgāku. Var izmantot jeb kādu jūsu izvēlēto ievārījumu.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti – 80g
- Cukurs – 120g
- Olas – 4gb
- Ciete – 30g
Krēmam:
- Cukurs – 120g
- Sāls – šķipsniņa
- Ūdens – 50ml
- Olu baltumi – 2gb
- Citronu sula – 4 piles
Sīrupam:
- Ābolu ievārījums – 500g
- Verdošs ūdens – 150ml
- Cukurs – 30g
Pagatavošana:
Gatavo mīklu. Ņem olu dzeltenumus, pievieno cukuru, samaisa. Pievieno miltus un cieti. Kārtīgi samaisa ar blenderi. Atsevišķi sakuļ olu baltumus līdz putām. Putām pievieno mīklu, samaisa ar karoti. Ņem formu, ieklāj tajā cepamo papīru un lej mīklu formā. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz pusstundu. Tad izslēdz krāsni, attaisa durtiņas un pagaida kamēr biskvīts atdziest.
Gatavo krēmu. Samaisa cukuru ar ūdeni, liek sīrupu uz uguns un vāra līdz sabiezē. Ņem olu baltumus, samaisa ar citronu sulu, sakuļ blenderī. Pievieno cukuru un sakuļ. Kulšanas procesa laikā pievieno sīrupu. To dara kamēr sīrups ir karsts. Turpina kult, kamēr krēms ir atdzisis.
Gatavo sīrupu. Izšķīdina ievārījumu un cukuru ūdenī.
Tagad sāk veidot torti. Biskvītu sadala divās vai trīs daļās. Uz apakšējās ripas liek krēmu, pa virsu ievārījuma kārtu, tad otru biskvīta ripu. Tāpat dara ar trešo ripu. Liek torti ledusskapī uz divām stundām.
Grozs ar ziediem
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- Milti – 1 glāze
- Olas – 7gb
- Cepamais pulveris – 7g
- Ciete – 20g
- Citrona miziņa no puscitrona
Sīrupam:
- Ūdens – 100ml
- Cukurs – 70g
Krēmam:
- Cukurs – 300g
- Olu baltumi – 5gb
- Ūdens – 70ml
- Sāls – šķipsniņa
- Citronu sula – 10ml
- Pārtikas krāsviela dekorēšanai
Starpkārtai:
Pagatavošana:
Atdala dzeltenumus no baltuma. Sakuļ olu baltumus ar cukuru līdz biezai masai. Masai pievieno olu dzeltenumus pa vienam un visu sakuļ. Samaisa miltus ar cieti un cepamo pulveri. Olu masai pievieno citronu miziņas un lēnām piesijā miltus. Samaisa mīklu. Formu izklāj ar cepamo papīru un lej mīklu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep ap 40 minūtes. Gaida kamēr atdziest. Sadala trīs daļās.
Sāk gatavot sīrupu. Ūdenim pievieno cukuru un vāra līdz cukurs izkusis. Smalki sagriež kivi, banānus un marmelādi.
Gatavo krēmu. Sakuļ olu baltumus ar cukuru un sāli, pievieno ūdeni un citronu sulu un sakuļ. Ņem vienu biskvīta ripu, piesūcina ar sīrupu. Virsū liek krēmu un augļus. Ar otru un trešo biskvītu tieši tāpat. Liek torti uz divām stundām ledusskapī. Tagad gatavo krēmu dekorēšanai. Gatavo to tieši tāpat, kā krēmu tortei, tikai te vajadzēs pārtikas krāsvielas. Vēlams izmantot dažādas krāsas. Liek krēmu konditorejas maisiņā un dekorē torti ar krāsainām krēma rozēm. Torte gatava pasniegšanai!.